Клайв Дейвис продуцира биографичен филм за Уитни Хюстън - според

...
Клайв Дейвис продуцира биографичен филм за Уитни Хюстън - според
Коментари Харесай

Кой ще играе Уитни Хюстън?

Клайв Дейвис продуцира биографичен филм за Уитни Хюстън - съгласно мнозина най-голямата музикална звезда на нашето време. След триумфа на филмите за „ Куийн ”, Елтън Джон и Джуди Гарланд, време беше някой да сети и за нейната история. „ От целия ми персонален и професионален опит с Уитни — от късните ѝ тийнейджърски години до преждевременна ѝ трагична гибел знам, че цялостната история на нейния живот към момента не е разказана ", споделя Дейвис, продуцент деец и дълготраен помощник на Хюстън.  

Филмът, който ще наблюдава съдбата на Уитни от началото на кариерата ѝ до трагичната й гибел, ще бъде " щастлив, прочувствен и трогателен празник на живота и музиката на най-великата поп-R&B вокалистка на всички времена ", съгласно прессъобщението за плана.

В началото на 60-те младият Клайв Дейвис се отхвърля от работата си на юрист и стартира кариера в музикалния бизнес. През 1967 година, незабавно откакто я вижда на попфестивала в Монтърей, подписва контракт с Джанис Джоплин (за нея към този момент има филм, „ Розата ” с Бет Мидлър). 

През 1983-та Дейвис чува в нюйоркски клуб 19-годишната Уитни, която пее дружно с майка си Сиси Хюстън, и незабавно ѝ предлага контракт за албум. Той излиза няколко месеца по-късно, носи ѝ „ Грами ” и се продава в 25 млн. бройки. 

Заедно с Дейвис копродуцент на кино лентата, който към този момент е озаглавен „ I Wanna Dance with Somebody “ ще бъде снахата на Уитни, Пати Хюстън. Тя ръководи тръста, който се грижи за креативното ѝ завещание на умрялата звезда. 

Режисьор най-вероятно ще канадката Стела Меги ( " The Photograph ", 2020), договарянията с която, съгласно прессъобщението, са на доста напредвал стадий. Вече е ясно и, че Антъни Маккартън се е ангажира на напише музикално богат сюжет, без ограничавания, който най-сетне да разкрие цялата история на Уитни. Той към този момент завоюва редица номинации и награди с биографични филми като " Теорията на всичко " (Стивън Хокинг), " Бохемска рапсодия " (Фреди Меркюри), " Най-мрачният час " (Уинстън Чърчил), " Двамата папи " (Франциск и Бенедикт). 

Но може би най-важният въпрос - коя актриса/певица ще получи ролята на Уитни, дамата, която с вокалния си талант вълнуваше надълбоко света, до момента в който водеше жестока битка с вътрешните си демони, още няма отговор. 

***

48-годишната Хюстън умря през 2012 година от удавяне във ваната. Сърдечно заболяване употреба на опиати са били факторите, съдействали за гибелта й, пишеше в отчета на правосъдните медици. По време на 25-годишната си кариера певицата продаде по света над 200 милиона записи и завоюва шест награди " Грами ”. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР