Клавиристът на Kinks Джон Гослинг почина на 75

...
Неговото прослушване беше сесията за запис на хитовата песен на
Коментари Харесай

Неговото прослушване беше сесията за запис на хитовата песен на групата от 1970 г., Lola, песен, която стана номер две в класациите за сингли.

The Kinks обяви смъртта на музиканта в изявление, публикувано на страницата им в социалните медии.

"Ние сме дълбоко натъжени от новината за кончината на Джон Гослинг", се казва в изявлението на групата.

< p>„Изпращаме нашите съболезнования на съпругата и семейството на Джон.“

Сър Рей, водещият вокалист на групата, също отдаде почит на своя приятел и бивш колега от групата и каза: „Съболезнования на съпругата му Тереза ​​и семейството му . Почивай в мир, скъпи Джон."

Водещият китарист Дейв Дейвис също изказа своите съболезнования и описа Гослинг като "велик музикант и страхотен човек".

"Ужасен съм , дълбоко разстроен от смъртта на Джон Гослинг“, каза той.

„Той беше приятел и важен участник в музиката на The Kinks по време на престоя си при нас. Най-дълбоки съболезнования на съпругата и семейството му.“

Прочетете повече от Sky News:
Почина актьорът от Breaking Bad Марк Марголис
Италианският премиер съди певеца на Placebo

Ейвъри, оригиналният барабанист на групата, също отдаде почит и описа Гослинг като „страхотен музикант, който имаше фантастично чувство за хумор“.

„Той ни оставя с някои щастливи спомени. Бог да го благослови...."

Гослинг се присъедини към групата пет години след американското турне, което накара Американската федерация на музикантите да забрани на The Kinks да изпълняват в САЩ за период от четири години.< /p>

Заедно с Лола, Гослинг участва с 10-те най-добри британски хита Apeman и Supersonic Rocket Ship.

Той напуска групата през 1977 г. и е заменен от Гордън Едуардс на клавишни инструменти, преди Иън Гибънс да се присъедини групата през 1979 г.

През 1994 г. Гослинг става член-основател на групата The Kast Off Kinks, която включва бивши членове на групата Ейвъри, Джим Родфорд, Джон Далтън и Дейв Кларк.

Гослинг остава в групата до пенсионирането си през 2008 г.

По това време The Kinks постигнаха успех в класациите с три номер едно сингъла в Обединеното кралство: You Really Got Me, Sunny Afternoon и Tired Of Waiting For You.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР