Клаус Йоханис, който спечели президентските избори в Румъния на втори

...
Клаус Йоханис, който спечели президентските избори в Румъния на втори
Коментари Харесай

Румънският президент положи клетва за втори мандат

Клаус Йоханис, който завоюва президентските избори в Румъния на втори тур, постави през днешния ден клетва за втория си мандат на президентския пост. Той се закле пред двете камари на Народното събрание на страната, заяви Аджерпрес и Българска телеграфна агенция.

" Кълна се да вложа цялата си мощ и умения за духовното и материалното благополучие на румънската нация, да съблюдавам конституцията и законите на страната, да защищавам демокрацията, главните права и свободи на жителите, суверенитета, независимостта, единството и териториалната целокупност на Румъния. Нека Бог да ми оказва помощ ", съобщи Йоханис в Народното събрание.

Председателят на румънския парламентарен съд Валер Дорняну показа решението за потвърждаване на избора на президент на страната. Румънският патриарх Данаил благослови инаугурацията на президента.

Йоханис завоюва втори петгодишен мандат на президентския пост на втория тур на изборите, извършен на 24 ноември, с 66,09 % от гласовете, като изпревари някогашния министър председател Виорика Дънчила, която получи 33,91 %.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР