Клауд геймингът вече е тук и мнозина се размечтаха за

...
Клауд геймингът вече е тук и мнозина се размечтаха за
Коментари Харесай

Слух: Valve работи по облачна гейм услуга

Клауд геймингът към този момент е тук и мнозина се размечтаха за платформено-независимо бъдеще, което наподобява много надалеч, вземайки поради идния вход на Project Scarlet и PlayStation 5. Но Гугъл, със Stadia, и Microsoft с xCloud обявиха ясно упоритостите си, а щом компании от ранга на тези се качиха на влакчето на клауд стрийминга на игри, въпрос на време е и други да ги последват – Apple, Amazon, Epic Games, кой знае?

Един от най-вероятните дебютанти на полето на клауд гейминга наподобява Valve. Компанията има извънредно мощни позиции на пазара на цифрова дистрибуция на видеоигри, имат опита и експертизата в ръководството на игрови услуги и артикули. Разбира се, че те обаче нямат нещо доста значимо, което Гугъл и Microsoft имат – лична облачна инфраструктура и технология – два фактора, които спираха концепцията на всяка компания до момента да се заеме с упорит план като този. А и несъмнено не знаем по какъв начин ще се оправят Stadia и xCloud и дали услугите ще се окажат задоволително печеливши, с цел да останат и бъдат развити от двете огромни компании.

Говорейки за Valve обаче и опцията те да се включат в новата ниша, GamingBolt спекулират по отношение на точно сходна възможност. Основание за това им дава GitHub акаунта на SteamDB, който следи разнообразни статистики и информация, обвързвана със Steam. От оповестената от тях информация, обвързвана с идните промени в клиента и библиотеките на Steam, ясно на няколко пъти се чете Steam Cloud Gaming, като фраза. Какво значи това? Ами ще би трябвало да поизчакаме и да разберем.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР