Клъстер за свободно слово, медии и журналистика изразяваме нашата подкрепа

...
Клъстер за свободно слово, медии и журналистика изразяваме нашата подкрепа
Коментари Харесай

Клъстер за свободно слово, медии и журналистика осъжда държавната репресия към журналисти, разследващи корупция с еврофондове

Клъстер за свободно слово, медии и публицистика показваме нашата поддръжка към публицистите, задържани край Радомир, проверяващи корупция с еврофондове в България. Ареста от полицията на проверяващите публицисти е следващ противен акт на напън и цензура върху свободата на словото и търсенето на истината в България. Ако до момента политиците се оправдаваха, че те не лимитират свободата на словото и публицистите в страната, а виновността е само на притежателите на медии и публицисти, налагащи си автоцензура, с този акт на принуда от силова държавна институция опровергаха техните думи!
Цензурата в България е видна и причина да се намираме на нежеланото 111 - то място в международната ранглиста за независимост на словото и медиите. Пропагандата в България също надминава всички граници на допустимото. Постъпката на полицията е образец за държавна принуда, опитваща се да покрие нередности с потреблението на европейските средства в България и ширещата се корупция, оповестена във всеки един интернационален отчет за страната.
Случаят е тежък удар освен върху свободата на словото в България, само че и рисков казус на европейска страна, незачитаща европейските правила и права на публицистите. Европа е длъжна да се произнесе и да вземе ограничения по случая, знаейки, че оказвания напън не е единствено към български публицисти, а и към румънски представител на проверяващата публицистика. Неговото наличие е значимо удостоверение за протичащото се в България, като представител на втора страна - членка на Европейския съюз.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР