Класиране за Лига Европа през следващия сезон ще бъде като

...
Класиране за Лига Европа през следващия сезон ще бъде като
Коментари Харесай

Дайк: Класиране в Лига Европа ще бъде награда и медал на честта за Бърнли

Класиране за Лига Европа през идващия сезон ще бъде като орден на достойнството и ще маркира забележителния напредък на Бърнли през последните пет години, съобщи мениджърът на отбора Шон Дайк.

Той изведе Бърнли назад във Висшата лига, откакто завоюва шампионата в Чемпиъншип през сезон 2015/2016, а малко от две години по-късно е на прага на промоция за европейските клубни шампионати. Това ще бъде първа сходна случка от 60-те години насам. Победа в събота над Лестър би нараснала разликата сред двата тима на 9 точки и съвсем бетонирано 7-о място във Висшата лига. Те могат да се надяват на присъединяване във втория шампионат на УЕФА, в случай че Саутхямптън не завоюва Купата на Англия.

" Определено един положителен знак, един орден за нашата чест. За Бърнли да играе в Европа ще бъде нещо необикновено, само че и доста мъчно тестване, разяснява мениджърът Шон Дайк пред телевизия ESPN.

" Да ви кажа почтено, преди пет години дойдох в Бърнли и когато започнах работа като управител обясних, че моята цел е да заведа клуба в Европа. Доста хора леко се подсмихваха и ми споделяха, че съм изцяло вманиачен. Но още по-голяма чест за нас ще бъде, в случай че Бърнли е различим европейски тим, а не една локална краткотрайна сензация. Но и ще бъде големите крачки, които сме създали в последните пет години. Той обаче счита, че даже и в този момент да се класират в Европа, опитът им от сезоните в Чемпиъншип ще им бъде доста потребен. Дайш беше определен и за управител на месец март, до момента в който Хосеп Гуардиола наподобява кандидат номер 1 за купата управител на сезона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР