Класиране на Базел в групите на Лига Европа е една

...
Класиране на Базел в групите на Лига Европа е една
Коментари Харесай

Mачът с ЦСКА е важен за целия швейцарски футбол, каза звезда на Базел

Класиране на Базел в групите на Лига Европа е една от трите съществени цели на тима през този сезон и е жизненоважно за финансовата непоклатимост на клуба, пишат медиите в Швейцария. Базел посреща ЦСКА-София в плейоф за груповата фаза на шампионата довечера от 21.30 часа на " Санкт Якоб Парк ".

" Всички знаем, че това е доста значим мач за нас. За тима, за клуба и за швейцарския футбол ", разяснява един от главните играчи на Базел Силван Видмер. Местната преса спекулира, че при възможен неуспех в мача с " алените ", някои от водещите футболисти може да бъдат продадени, с цел да се извърши бюджетът.

В Базел разчитат извънредно на финансовите приходи от евротурнирите. Медиите напомнят, че влизане в груповата фаза на Лига Европа ще донесе в касата на клуба 2,92 милиона евро, в допълнение се дават по 570 00 евро за победа в групите и 190 000 евро за тъждество. На милион се пресмята първото място в класирането, а половин милион носи втората позиция. Отделно са приходите от телевизионни права.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР