Класиралата се на шесто място на Зимните олимпийски игри в

...
Класиралата се на шесто място на Зимните олимпийски игри в
Коментари Харесай

Сани Жекова: Не знам дали съм емоционално готова за още една Олимпиада

Класиралата се на шесто място на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг в дисциплината сноубордкрос - Александра Жекова, не е сигурна дали ще има прочувствени сили да взе участие на пети следващ конгрес.

Тя съобщи, че ще се концентрира върху последните 3 старта от сезона пред 2018 година, а нов 4-годишен цикъл на подготовка би повлиял отрицателно на персоналния ѝ живот.

" В момента съм в доста преференциална позиция за победа, тъй като съм свършила доста работа и се усещам готова. Мога да карам добре, бързо и да спечелвам надпревари. Въпрос на късмет и на шанс е. Не знам дали ще имам чисто в прочувствен проект сили да продължа с още един цикъл. Това е доста огромна отговорност, доста години, доста целенасочена работа. При нас главното лишаване е персоналния живот, тъй като постоянно пътуваме. Рано е да приказвам за 4 години напред. Иска да се съсредоточвам върху положително довеждане докрай на сезона и битка за челните позиции в последните 3 старта ", сподели 30-годишната Жекова на летище " София ".

Сноубордистката оцени високо представянето си, макар че не реализира задачата си - орден от Пьонгчанг.

" Отидохме в Пьонгчанг за орден, само че беше извънредно мъчно. Направихме каквото беше по силите ни. Условията там бяха предизвикателство за всички. Много съм щастлива, че направих втори край на олимпийски игри. Това не е малко достижение в моята сложна дисциплинираност ", сподели тя и добави:

" През сезона нямахме опция за огромен край заради извънредно неприятни условия. Наистина нямах състезателен късмет, имахме доста конфликти през сезона и за това отпадах от огромния край, само че пък печелих дребните. Беше просто въпрос на време. Знам какви са опциите ми, добре готова съм и мога да печеля всяко едно съревнование. В нашият спорт е въпрос и на условия, на късмет, на шанс. В моята крайна серия имах доста комплицирани обстановки, с които трябваше да се оправям. Всичко се случва безусловно за минута и половина, което е извънредно малко време. Това е сложността на моя спорт. Вярвам, че до в този момент нямах спортната опция, само че тя ще пристигна. Имам още 3 старта до края на сезона. Чувствам се в отлична форма и ще продължа с кондиционната си подготовка. Готвя се за идващите 3 международни купи "

Жекова ще стиска палци на своя сътрудник Радослав Янков, който ще започва в квалификациите на паралелния великански слалом в Южна Корея в четвъртък (22 февруари), и разгласи, че самото присъединяване на олимпийски игри би трябвало да се смята за триумф, поради изискванията, в които българските спортисти се приготвят.

" България е дребна страна и зимните спортове се крепят на упоритостите на шепа хора. Всеки един от нас дава всичко по отношение на опциите, с които разполагаме. Трябва да не омаловажаваме техните резултати. Не ни делете на съумели и не съумели. Фактът, че сме там ни прави съумели "

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР