Класика е най-точното определение за двубоя между Миньор 2015 (Перник)

...
Класика е най-точното определение за двубоя между Миньор 2015 (Перник)
Коментари Харесай

Миньор 2015 преклони глава пред Норт Уест в драма с продължение


Класика е най-точното определение за дуела сред Миньор 2015 (Перник) и Норт Уест-Глобал Тест. Перничани, които не бяха вкусвали от загубата през сегашния сезон (26 следващи победи), опропастиха двуцифрена преднина и се предадоха пред Норт с крайното 94:97 (26:21, 28:23, 15:24, 16:17, 9:12).

Срещата бе част от група “В” на шампионата за Купата на НАЛБ, а двата отбора потвърдиха, че са измежду най-класните в цялата конкуренция. Отборът на Норт Уест минава към четвъртфиналите на шампионата с съвършено 2-0 в групата, а Миньор ще би трябвало да прескача осминафалната фаза, с цел да си подсигурява място измежду най-хубавите осем тима.
Първата четвърт предложи равностойна игра и чудесни осъществявания от страна на двата отбора, а резултатът се поддържаше в границите на лек задатък в интерес на Миньор. Периодът завърши при 26:21 в интерес на символичните домакини, а в идващите 10 минути триото Александър Ангелов-Боян Тенев-Ерик Димитров не позволяваше на противника да ги доближи и даже усили задатъка си на 10 точки на огромната отмора - 54:44.
В третата четвърт пристигна момента за водачите на Норт да настъпят газта. Първо Захари Петров и Петър Загоров дадоха звук за поврат с положителни включвания, а по-късно Георги Бързаков и Борис Матраков също се отличиха, с цел да стопят недостига на тима си и даже да поведат за миг. Все отново в последните секунди на частта Димитров върна задатъка в ръцете на Миньор - 69:68 преди последната четвърт.
А тя бе в действителност зрелищна. Във финалните 8 минути от дуела нито един от двата отбора не излезе с повече от естествените 2 точки преднина. В основните последни секунди Захари Петров бе прецизен на два пъти от наказателната линия за 83:85 за Норт, само че панер на Ангелов върна паритета при 85:85, който бе и крайният резултат след 40 минути игра.
В продълженията Бързаков и Матраков бяха героите за Норт, откакто означиха всички 12 точки за отбора. Първо Матраков вкара за 2 точки преднина, а по-късно Бързаков наниза тройка за 85:90. Миньор се опита да е конкурентен на противника си в спомагателните пет минути, само че не съумя да отговори на предизвикването на двете звезди на Норт и загуби първия си мач през сегашния сезон - 94:97.
Борис Матраков завърши дуела с 34 точки, 16 битки и 3 чадъра, Георги Бързаков наниза 28 пункта, овладя 7 топки и направи 8 асистенции, Захари Петров добави с 15 точки и 9 битки, а Петър Загоров добави 10 точки и 9 битки.

Александър Ангелов бе водачът на Миньор с 32 точки, 20 битки и 3 отнети топки, Боян Тенев наниза 23 точки, а Ерик Димитров се разписа с 20 точки и 5 битки.

РЕЗУЛТАТИ

ПРОГРАМА

КЛАСИРАНЕ

Снимки: НАЛБ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР