Класическо предколедно представление, Лешникотрошачката отново ще зарадва варненската публика днес,

...
Класическо предколедно представление, Лешникотрошачката отново ще зарадва варненската публика днес,
Коментари Харесай

Балетна постановка на Лешникотрошачката гледаме днес във Варна

Класическо предколедно зрелище, " Лешникотрошачката " още веднъж ще зарадва варненската аудитория през днешния ден, припомня Moreto.net.

Това е първата от общо три постановки в три следващи дни на Държавна опера - Варна. Днес и на следващия ден постановките стартират в 19 часа на сцената на Операта, а на 15 декември - от 11:30 часа.

Тази вечер солисти ще бъдат Анастасия Белоногова като Мари, Павел Кирчев като Принц Лешникотрошач, Франциско Руиз като крал на мишките. Участва Оркестър на Държавна опера - Варна с диригент Мартин Георгиев.

Сюжетът по приказката на Е. Т. А. Хофман и с хореография на Сергей Бобров споделя за дребната Мари, която мечтае за същински коледен подарък, само че вместо него получава лешникотрошачка с формата на боец в красива униформа. Мечтата въпреки всичко се сбъдва – сънят води Мари в едно вълшебно царство и там тя танцува в обятията на своя Принц Лешникотрошач. Тя претърпява чудни завършения, среща крал и кралица, мишки и цяла войска от оловни бойци. Куклите й демонстрират очарователни танци от Испания, Китай, Русия, Франция, а най-после всички се завъртат в един благополучен заключителен валс. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР