Класическите тестове за идентифициране чрез ДНК проби скоро може да

...
Класическите тестове за идентифициране чрез ДНК проби скоро може да
Коментари Харесай

ДНК данните на милиони хора вече не са анонимни

Класическите проби за идентифициране посредством ДНК проби скоро може да се окажат ненужни. Учени от няколко американски и израелски университета разгласиха в сп. Science изследване за усъвършенстван способ на идентифициране посредством дребни извадки.

Биткойн фанатици пазят паролите си посредством ДНК

Вече и количките за извършване на покупки ще наблюдават хората

Те настояват, че посредством база данни на 1,28 млн. души, могат да разпознават 60% от американските с европейски генезис. При това базата данни може да е онлайн от някоя от многото компании за събиране на сходна информация посредством елементарни устройства, а не в лабораторни условия. И даже не е нужно разпознатият човек да е давал ДНК проби.

Какво обучение ще приключи човек зависи от ДНК

Учени сътвориха "моливи " за редактиране на гени

Освен това учени от Станфорд са разгласили в журнала Cell свое изследване за още един способ за тестване на ДНК проби в бази данни, в това число и частични проби, което даде по-ясна визия за тествания геном. Двете технологии дружно на доктрина дават опция на учените да разпознават съвсем всеки човек без да е нужно да взимат нови ДНК проби, отбелязва онлайн изданието The Verge.

"Изводът е, че няма значение дали сте давали ДНК или не. Може да бъдете разпознати, тъй като базите данни към този момент покриват толкоз огромна част от Съединени американски щати, най-малко за тези с европейски генезис ", разяснява пред сп. Wired Янив Елрич основен теоретичен шеф на компанията MyHeritage.

Интернет няма нищо общо с истинската си концепция

Три казуса заплашват бъдещето на Интернет

Разбира се, точността не постоянно е идеална с тези способи и те не могат да бъдат употребявани като правосъдни доказателства, най-малко за в този момент. Въпреки това методите могат да оказват помощ на учени и проверяващи бързо и доста да стеснят даден кръг до доста по-малко хора.

Основният проблем на методите е съществуването на задоволително ДНК проби. "Дори и да намерите даден субект, по-късно ще са нужни много комплицирани разбори ", споделя Елрич. Въпреки това методите могат да са потребни, само че учените споделят, че към момента е нужна работа и даже смяна на законите. За в този момент методите ще се употребяват за научни цели, само че демонстрират, че в наши дни даже и ДНК информацията към този момент не е гаранция за анонимност.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore .

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР