Класическата пица има сериозен конкурент за вниманието ви в лицето

...
Класическата пица има сериозен конкурент за вниманието ви в лицето
Коментари Харесай

Мини пица Роза

Класическата пица има сериозен съперник за вниманието ви в лицето на тази страхотна пица роза

Необходими Продукти

за тестото


● брашно - 500 - 600 г или колкото поеме
● прясно мляко - 200 г
● сол - 1 с.л.
● захар - 1 к.л.
● олио - 3 с.л.

за плънката


● колбас - 1 бр. за предпочитане телешки или шунков
● кашкавал - 150 - 200 г
● доматено пюре - или кетчуп за намзване
● шарена сол

Начин на подготвяне

В купичка се разбърква маята с 100 мл топла вода, солта и захарта. В дълбока купа изсипваме брашното и вършим кладенче по средата. Изсипваме шупналата квас, прибавяме млякото и олиото и започваме да замесваме меко тесто.

След като омесим тестото го прехвърляме в дълбока купа, като го намазваме леко с олио, с цел да не хваща коричка. Покриваме го със свежо фолио за предпазване и оставяме на стайна температура за 2 часа да удвои размера си.

През това време нарязваме колбаса или кашкавала на тънки линии. След като тестото е готово, отделяме 1/3 от него и разточваме правоъгълна кора с дебелина 3мм и нарязваме на линии с широчина 3-4 см.

Намазваме линиите с доматено пюре или кетчуп и започваме да редим продуктите, като редуваме колбас, кашкавал до края на линията. Навиваме линията и от горната страна поръсваме с шарена сол. Така до момента в който свърши тестото.

Покриваме тавата за печене с фолио и нареждаме мини розичките и оставяме 20 минути да втаса. Печем в авансово загрята фурна на 180 градуса за 20-30 минути.

Забележка: Ако ви остане тесто, може да го замразите в камерата за идващият път или да извършите 1 огромна пица. По предпочитание към плънката може да добавите чушки, гъби, пресни домати или каквото друго ви пристигна на разум.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР