Класическа победа с 3:0 над Левски подслади празненствата на Лудогорец

...
Класическа победа с 3:0 над Левски подслади празненствата на Лудогорец
Коментари Харесай

"Лудогорец" отпразнува деветата титла с победа над "Левски"

Класическа победа с 3:0 над " Левски " подслади празненствата на " Лудогорец " по случай деветата поредна купа от българския футболен шампионат.

На стадиона в Разград " орлите " не оставиха шансове на противника си, който пък не откри сили да се опълчи и получи 3 гола в своята врата, дело на Козмин Моци, Мавис Чибота и Дан Битон.

Преди началото на срещата публиката в Разград приветства бурно Марселиньо, който се разделя с " Лудогорец " след 9 години в редиците на " орлите " и взе присъединяване във всички триумфи на отбора в родното състезание.

В началните минути на мача " Левски " се опита да наложи своето движение, само че единствено до първия гол, който пристигна от дузпа. В 26-ата минута Вандерсон беше спънат в наказателното поле на " сините " от Мартин Райнов. Козмин Моци извърши наказателния удар и не сбърка.

Другите две попадения паднаха през втората част. В 67-ата минута Чибота получи отличен пас и прати топката във вратата на Георги Георгиев за 2:0. Само 8 минути по-късно Битон направи резултата типичен.

В акцията досега " Лудогорец " няма загуба. Ако не загуби и в последния кръг - против " Славия ", воденият от чеха Павел Върба отбор, ще изравни достижението на ЦСКА от 1988-1989 година " Орлите " не познават провалянето у нас от 26 април 2019 година, когато изгубиха от " Черно море ".

След загубата " Левски " остава на второ място в класирането с 53 точки. Толкова има и третият ЦСКА. След това се подреждат " Славия " и " Локомотив " Пловдив - всичките с мач по-малко.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР