Класическа корупционна схема действа в кариерата над пловдивското село Куртово

...
Класическа корупционна схема действа в кариерата над пловдивското село Куртово
Коментари Харесай

Фирма без концесия добива варовик в Куртово Конаре, има договор с държавната `Марица Изток`

Класическа корупционна скица работи в кариерата над пловдивското село Куртово Конаре, съобщи водачът на Зелените Борислав Сандов.  

Кариерата за варовик, който преди години е употребена от БДЖ, в този момент е отдадена на концесия  на компания " Персенк инвест ". Тя добива и продава на Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 повече от утвърденото от концесията количество. Вторият проблем е, че от кариерата изнася и продава на държавното дружество варовик Ивенстор ЕООД, която пък въобще няма концесия. Собственикът Георги Георгиев е някогашен началник на Мултигруп за Пловдив област, съобщи Сандов. 

Председателят на Инициативния комитет в селото Стоян Кънев разкри, че е заплашван от представители на концесионерите със закриване на бизнеса му в Куртово Конаре. 

Васил Къдринов Български център за зелена стопанска система изясни, че са подписани два концесионни контракта сред Топлоелектрическа централа Марица Изток и компаниите с и без концесия, всеки за по 25 млн. лв.. Договорите са оповестени на страницата на Европейски Съюз за публични поръчки, тъй като с пари на Европейски Съюз е закупена и построена трошачна система за къмъка. 

За какво има контракт " Инвестор " - взема подземни благосъстояния, които са социална благосъстоятелност, краде ги, и ги продава на страната, без даже да заплаща концесионна такса, разяснява Къдринов. 

Той и Кънев подчертаха, че преди изборите от Обединени патриоти са били непрестанно към хората от Куртово Конаре, само че по-късно са не запомнили обещанията си да решат казуса с противозаконния рандеман на варовик. Валери Симеонов разгласи, че ще бъдат тествани договорите в Топлоелектрическа централа Марица Изток 2, само че това не се случи, съобщи Къдринов. За случая ще бъде сезирана Главна прокуратура. 

Атанас Атанасов, водач на ДСБ, съобщи, че това е характерен образец за пазаруване на политически чадър. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и зам.-министрите ѝ, които позволяват да се случват тези неща, би трябвало да си вървят. Но тя няма да си отиде сама - би трябвало да си върви цялото държавно управление на Бойко Борисов, с цел да се смени модела на ръководство, сподели още ген. Атанасов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР