Класацията на ТОП 100 на най-добрите градове за живее на

...
Класацията на ТОП 100 на най-добрите градове за живее на
Коментари Харесай

Най-добрите градове за живеене в света

Класацията на ТОП 100 на най-хубавите градове за живее на планетата датира от 2016 година Автор е компанията Resonance Consultancy. Факторите, които се вземат под внимание при подредбата са локация, като тук влиза баланс сред природа и застрояване, климат и сигурност. Друг индикатор е инфраструктурата – основни институции, забележителности, връзка сред града и летището, музеи и университети. Развлеченията също са фактор, който дефинира кой град на коя позиция да бъде – изкуство, просвета, храна, извършване на покупки, заведения за хранене и нощен живот. Хората е четвъртият фактор – равнище на миграция и националното разнообразие на града. Финансовата част също има забележителна тежест – какъв брой огромни компании са се открили в града, междинните приходи на домакинство, безработица и тъждество на заплащането сред мъже и дами.

На първо място в тазгодишната ранглиста е Лондон. Втората позиция е за Ню Йорк. В ТОП 3 влиза и Париж. В ТОП 10 влизат и два испански града – Барселона на осма позиция и Мадрид на десета.
ТОП 10 на най-хубавите градове за живеене град 1 Лондон 2 Ню Йорк 3 Париж 4 Москва 5 Токио 6 Дубай 7 Сингапур 8 Барселона 9 Лос Анджелис 10 Мадрид
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР