Класацията на най-добрите ресторанти в света или The World`s 50

...
Класацията на най-добрите ресторанти в света или The World`s 50
Коментари Харесай

Топ 5 на най-добрите ресторанти в света за 2019 г.

Класацията на най-хубавите заведения за хранене в света или The World`s 50 Best Restaurants се изготвя годишно от 2002 година от списание Restaurant след допитване измежду 1000 майстор-готвачи, кулинарни критици и специалисти от целия свят.
 Най-добрите заведения за хранене в света
Най-добрите заведения за хранене в света

Когато храната се трансформира в изкуство

След направени промени в разпоредбите тази година, заведенията за хранене, които преди са били отпред, към този момент не подлежат на разглеждане за годишната ранглиста. Бившите първенци, измежду които миналогодишният Osteria Francescana в Модена , Италия, участват, само че в новосъздадена категория - " Най-добър от най-хубавите ".

Тази година церемонията по награждаването на The World`s 50 Best Restaurants се организира в Сингапур и дефинира най-хубавите 50. Ние демонстрираме първите пет.

5 . Geranium

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Restaurant Geranium (@restaurant_geranium) на Мар 27, 2019 в 5:27 PDT

Ресторантът се намира в Копенхаген, Дания и разказва кухнята си като " съвременна скандинавска ". Отскоро заведението може да се похвали с три звезди Michelin.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Restaurant Geranium (@restaurant_geranium) на Апр 12, 2019 в 9:58 PDT

Според основния готвач Расмус Кофуд ресторантът предлага био артикули от Скандинавия, поднесени по доста внимателен и хубав метод. Менюто се трансформира съгласно сезона.

4. Gaggam

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Hungry_rover (@thehungry_doc) на Юни 15, 2019 в 5:05 PDT

Единственият азиатски ресторант в челната десетка е индийският Gaggam на прогресивния кулинар Гаган Ананд в Банкок, Тайланд.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Gaggan (@gaggan_anand) на Апр 3, 2019 в 5:28 PDT

Заведението заема четвърто място и съумя да усъвършенства даже личните си върхове, тъй като през 2018 година заемаше пета позиция

3. Asador Etxebarri

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Jon Johnnidis (@johnnidisnyc) на Юни 25, 2019 в 12:14 PDT

На трета позиция е Asador Etxebarri, който се намира в Аспе, Испания. Страната попада с още два ресторанта в Топ 10 - Mugaritz в Сан Себастиан и Disfrutar в Барселона, класирани надлежно на седмо и девето място.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от @notthatkindofdietitian на Юни 25, 2019 в 5:09 PDT

Както демонстрира и самото име Asador ( в превод от испански - скара), заведението залага най-много на печеното месо. Главният готвач Виктор Аргуинзонис има забележителна дарба да предлага на пръв взор елементарни ястия, каквото е барбекюто, само че приготвени по невероятна рецепта.

Ресторантът залага и на огромните порции, което на може да се каже за множеството заведения, доверяващи се на гурме културата.

2. Noma
 Снимка 374605

Забележително е, че два от заведенията за хранене в челната петица, в действителност се намират в Копенхаген.

След затварянето на истинската си локация и няколко " краткотрайни " ресторанта на няколко места по света, Noma се върна на родното си място Копенхаген през 2018 година

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Howard Chua-Eoan (@hchuaeoan) на Юни 26, 2019 в 12:43 PDT

С две звезди Michelin и със популярност, която го дефинира като един от най-хубавите в света, ресторантът на Рене Реджепи разполага в 11 обособени здания в квартал Кристияния и е незабравим освен поради своята кухня, само че и поради страхотния си изчистен скандинавски интериор.

1. Mirazur

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Restaurant Mirazur (@restaurantmirazur) на Май 14, 2019 в 3:58 PDT

Заведението, което предлага кухня, въодушевена от морето и планините, и ястия, приготвени с артикули от личните градини, през 2018 година заемаше трето място в класацията на 50-те най-хубави заведения за хранене в света.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Restaurant Mirazur (@restaurantmirazur) на Юни 17, 2019 в 9:21 PDT

Главният готвач на Mirazur е аржентинецът Мауро Колагреко, който по време на събитието показа, че ресторантът показва новия метод на готвене във Франция, а точно посредством разбъркване на разнообразни международни усети, тъй като домакините са французи, основният готвач е аржентинец, а половината му чиновници са от Италия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР