Клането в синагогата в Питсбърг, Пенсилвания разтърси света. След острото

...
Клането в синагогата в Питсбърг, Пенсилвания разтърси света. След острото
Коментари Харесай

Европейски лидери осъдиха клането в Пенсилвания

Клането в синагогата в Питсбърг, Пенсилвания раздруса света. След острото изказване на американския президент Доналд Тръмп не закъсняха и реакциите на европейските водачи.

„ Ужасен съм от стрелбата в Питсбърг. Мислите ми са с жертвите и техните фамилии. Еврокомисията е солидарна с общността от синагогата в Питсбърг и с всички еврейски общности по света. “ Това написа нощес в туитър ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер.

„ Атаката в Питсбърг демонстрира мощта на вълната от антисемитизъм и расизъм, разпростираща се в доста страни. Европейският съюз показва откровени съболезнования на фамилиите и приятелите на потърпевшите от офанзивата, както и на американските управляващи “, се споделя в изказване на Федерика Могерини – висшия представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността.

Тя добавя, че Европейски Съюз още един път осъжда антисемитизма, както и всички подстрекателства към расизъм и ненавист.

„ В нашите страни имаме опита от ужасните и непростими последствия от антисемитизма и омразата, които не могат да бъдат забравени. Като европейски институции няма да спрем да работим за опазването на главните права на изповедание на всички места, където то бъде сложено под въпрос или атакувано “, споделя още Могерини.

Съчувствие изрече и ръководителят на Европарламента Антонио Таяни.

„ Сляпата ненавист, която движеше клането в синагогата в Питсбърг, демонстрира, че е нужна доста повече работа за битка против бича на антисемитизма и да бъдат обединени общностите. Нашите мисли и молебствия са със починалите и техните близки “, написа Таяни в туитър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР