Кийт Гил и wallstreetbets са имена, които в последните години

...
Кийт Гил и wallstreetbets са имена, които в последните години
Коментари Харесай

Семейство Пелоси с нов печеливш ход на фондовата борса

Кийт Гил и wallstreetbets са имена, които в последните години провокираха разтърсвания в вложението. Ако следите деликатно протичащото се в известния конгрес на Reddit, който предходната година изстреля акциите на GameStop и още няколко компании „ до луната “, то може би би трябвало да добавите още едно име към листата си с вложители, чиито дейности си заслужава да бъдат следени. Това е името на Нанси Пелоси, написа YahooFinance.

Демократката е една от най-известните фигури в политиката на Съединени американски щати и председател на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати понастоящем. 82-годишната Нанси, дружно с нейния брачен партньор Пол, който се занимава с рисков капитал, обича да взе участие на фондовия пазар. Разбира се, Пол е този, който прави по-голямата част от търговията от името на семейство.

Дори политиците обаче не могат да се похвалят със 100-процентова облага.

Публична декларация от месец юли демонстрира, че Пол Пелоси е продал акциите си в колоса за микрочипове Nvidia за забележителна шестцифрена загуба. Продажбата пристигна на фона на засилен мониторинг и рецензии на фона на по-ранната покупка на акции на Nvidia от Пол, тъкмо преди гласуването на дотацията за дотациите за бранша в размер на 52 милиарда $.

Последните разкрития демонстрират, че продажбата на акции на Nvidia от Пол Пелоси в последна сметка се е оказала добре решение.

Като водещ дизайнер на графични карти, акциите на Nvidia означиха стабилен растеж през последното десетилетие. Но този напредък завърши към края на 2021 година От началото на 2022 година акциите на компанията са поевтинели с над 50%.

Сривът на Nvidia е забележителен даже спрямо другите компании от бранша, които също записват загуби.

От декларациите на Пол Пелоси излиза наяве, че на 17 юни той е продал 200 прът варианти (които дават право за покупка на актив на избрана цена) на Nvidia на закрепена цена (strike price) от 100 $.

След това на 26 юли Пелоси е продал 25 хиляди акции на Nvidia на междинна цена от 165,05 $. Според обществена декларация, тази трансакция е донесла „ обща загуба от 341 365 $ “.

Ограничаването на загубите не е нещо неприятно в света на търговията, изключително в случай че дадена инвестиция продължава да губи позиции, какъвто е казусът с акциите на Nvidia.

В четвъртък държавното управление на Съединени американски щати наложи нови ограничавания върху продажбата на комплицирани чипове, като тези, продавани от Nvidia, на Китай и Русия. В резултат на това акциите на Nvidia поевтиняха със 7,7%. Цената на книжата на компанията е паднала с 16% от продажбата на Пол от 26 юли насам.

Способността на Пол Пелоси да предсказва придвижванията на пазара в този бранш продължава да е гореща тематика във Вашингтон, само че за търговците на дребно тя може да бъде потребен инструмент за взимане на решения за вложения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР