Кито. Бившият президент на Еквадор Рафаел Кореа напусна социалистическият Държавен

...
Кито. Бившият президент на Еквадор Рафаел Кореа напусна социалистическият Държавен
Коментари Харесай

Morning Star: Рафаел Кореа напусна партията, която оглавяваше, докато беше президент на Евкадор

Кито. Бившият президент на Еквадор Рафаел Кореа напусна социалистическият „ Държавен съюз “ (Pais Alliance), на който беше отпред в продължение на 10 години, до момента в който беше президент на страната, написа английското ляво издание Morning Star .
Кореа подаде оставката си във вторник, заяви евкадорският ефирен канал Telesur.
Миналата година той влезе в спор със своя правоприемник, актуалният президент Ленин Морено, поради това, че поддържа обвиняванията в корупция против вицепрезидента Хорхе Глас.
Тогава Кореа дефинира Морено като „ изменник “ и „ вълк в овча кожа “, който е инфилтрирал „ Държавния съюз “.
Бившият президент съобщи, че повече от двадесет други депутати напущат партията дружно с него, в това число няколко високопоставени.
Рафаел Кореа беше измежду създателите на „ Съюза “ през 2006 година и го поведе към победа в президентските избори през идната година.
„ Днес, на 11-ата годишна на Гражданската гражданска война, предателите ни се отблагодариха с кражбата на „ Държавния съюз “ “, написа някогашният държавен глава в обществената мрежа Туитър.
„ Могат да ни лишават „ Съюза “, само че не могат да ни лишат от нашите убеждения. Въпреки болката, това единствено ще ни направи по-силни “, написа още той.
Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР