Китайците я наричат ​​храна за боговете, японците я наричат ​​плод

...
Китайците я наричат ​​храна за боговете, японците я наричат ​​плод
Коментари Харесай

Храна за боговете: С какво са полезни райските ябълки?

Китайците я назовават ​​ " храна за боговете ", японците я назовават „ ​​плод на слънцето “. Райската ябълка е вкусна и здравословен плод. Но главното е, че би трябвало да е узряла. В последна сметка Райската ябълка е богата на антиоксиданти и витамини. По-специално, тя е потребна за подсилване на зрението и сърдечната функционалност.

Ще ви кажем по какъв начин да изберете най-сладките плодове, с цел да не са кисели и с какви артикули се комбинира?
Какви са изгодите от райската ябълка?
Ареалът на разпространяване на райската ябълка е в умерените и тропически климатични зони. Нейната татковина е Китай. В целия свят от това...
Прочети повече
Райската ябълка се внася от Испания, Израел, Азербайджан. Но можете да я отглеждате и в личната си градина. Райската ябълка се вкоренява добре и при нашия климат. Трябва обаче да имате време да я обарете преди настъпването на студеното време.

100 г райска ябълка съдържа половината от дневната доза витамин С, разнообразни микроелементи – желязо, калий, йод, магнезий, потребни растителни съединения. Със своите антиоксидантни свойства, Райска ябълка усъвършенства здравето на сърцето, като понижава вероятността от инсулти, хипертония, риска от диабет, намалява кръвното налягане и възпалението.

Важно! Не се дава на деца под 3 години.

Допустимата дневна доза е към 700 г (2-3 плода, според от размера) и това е задоволително за поддържане на имунитета, възстановяване на зрението и възстановяване на настроението.

Как да комбинираме Райска ябълка с други храни
Когато купувате божествен ябълки, гледайте за това
Райската ябълка е един от най-полезните плодове. За страдание няма по какъв начин да й се любуваме за дълго време. Тя се предлага на пазара ед...
Прочети повече
Танинът има наклонност да свързва калция в млякото с неразтворимите утайки, тъй че не би трябвало да смесвате Райска ябълка с мляко. Интересното е, че по същата причина не се предлага да се яде със мощен чай, съдържащ танин. Най-добре е тези храни да се употребяват настрана.

Зрелите божествен ябълки могат да се комбинират с ферментирали млечни артикули (кисело мляко, сметана, извара). Райска ябълка се съчетава добре с банани, цитрусови плодове, ядки, мед и шоколад. Не е желателно да се комбинира със зърнени храни, да вземем за пример, овесена каша.

Райска ябълка прелестно акцентира усета на месото. В Армения от него се подготвя лют сос: смила се в блендер с чесън, корен от джинджифил, кориандър.

Вреди от райската ябълка

Плодът съдържа доста захароза, тъй че не би трябвало да се употребява постоянно, в случай че се пробвате да възстановявате тежестта си. Лекарят може да забрани Райска ябълка при диабет и болести на панкреаса. Плодът съдържа доста танини, точно те му придават кръвоспиращ усет, а също по този начин могат да инхибират храносмилателния развой, като слепват частиците от изядените храни. Поради тази причина не би трябвало да ядете Райска ябълка, в случай че сте диагностицирани със стомашно-чревни болести.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР