Китайците като не могат да продадат в САЩ, ще трябва

...
Китайците като не могат да продадат в САЩ, ще трябва
Коментари Харесай

Новата митническа политика на САЩ засега не оказва влияние върху "Алкомет"

" Китайците като не могат да продадат в Съединени американски щати, ще би трябвало да го продадат някъде другаде. Затова Брюксел и Европейският съюз се чудят каква мярка да вземат занапред, с цел да защитят локалната промишленост ", споделя Хюсеин Йорюджю, ръководител на управителния съвет и изпълнителен шеф на " Алкомет "

© Цветелина Белутова Още по тематиката
" Алкомет " усилва производството и продажбите през първото тримесечие

Печалбата леко понижава, само че съгласно компанията натискът над маржовете към този момент е овладян
2 май 2018
Oбратен резултат: Митата на Вашингтон удрят американските земеделци

Причината е провокираният растеж на цените на стоманата и алуминия
16 апр 2018 Промените в митническите режими по линия на комерсиалните разногласия сред Съединени американски щати и Китай към този момент не се отразяват отрицателно на бизнеса на българското дружество " Алкомет " и износа му оттатък океана. Това съобщи изпълнителният шеф Хюсеин Йорюджю пред участниците на форума за финансовия пазар " Шумът на парите " във вторник. Той изясни, че в Съединени американски щати има дефицит на алуминий и това води до растеж на цените, което е добре за резултатите на европейските производители, които не са наранени от новите мита за вноса.

Наложеното мито за китайските производители обаче занапред ще се отразява върху резултатите на европейските компании, тъй като: " китайците, като не могат да продадат в Съединени американски щати, ще би трябвало да го продадат някъде другаде. Затова Брюксел и Европейският съюз се чудят каква мярка да вземат занапред, с цел да защитят локалната промишленост. Германия е доста подвластна от експорта към Съединени американски щати, те имат потребност от някакво съглашение. Но Франция е на друго мнение - те оспорват позицията на Тръмп и това основава компликация в постигането на консенсус в Европа ", изясни представителят на " Алкомет ".

Според него повода за измененията, които администрацията на американския президент Доналд Тръпм предприе, произтичат от търсенето на по-справедлив търговски контракт с Китай. " Всичко това сътвори безпорядък, Европа е обезпокоена, тъй като договарянията във Вашингтон не престават. След това ще би трябвало да изчакаме консенсус сред 27-те страни в Европа. Това, несъмнено, не е добре, само че не е съдбовно за нас ", заключи Хюсеин Йорюджю.

" Алкомет " е един от най-големите производители на алуминиеви произведения и фолио в Европа. През първото тримесечие заводът в Шумен е създал към 10% повече продукция, в сравнение с за същия интервал на предходната година - общо 17.9 хиляди тона. Продажбите в натура също са нарастнали - със 7.9% на пресова продукция и 1.4% на валцова. Приходите порастват с 6% до 97 млн. лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР