Китайци построиха за девет часа жп възел на нова гара

...
Китайци построиха за девет часа жп възел на нова гара
Коментари Харесай

Китайци построиха жп възел за 9 часа

Китайци построиха за девет часа жп възел на нова гара в провинция Фуджиян, южен Китай.

Общата дължина на линията е 246 км. В строителството й са взели участие седем специфични машини - влака и 23 багера. Повече от хиляда служащи са били разграничени в седем разнообразни екипа, с цел да правят по едно и също време разнообразни действия под погледа на строителния контрол, написа "Монитор ".

Видео, снимано от въздуха, демонстрира по какъв начин строителите работят по три обособени линии, които се събират на гарата.

Строителите също така са сложили семафорите, както и системите за надзор на трафика. Според организация Синхуа, гарата е Лонгян, а строителството е почнало на 19 януари и е свършило на 20 януари. Гарата свързва три съществени железопътни артерии.

Бързината се дължи на положителната организация, разяснява заместник-шефът на китайската група за строителство Tiesiju. Линията, която минава през тази гара, ще свързва югоизточен с централен Китай. По линията ще се движат високоскоростни влакове с оптималната скорост от 200 км в час.

Това не е първата сходна проява на строителните качества на китайците. Китайската компания Broad Sustainable Building Co. твърди, че постройките, издигнати от нея са най-бързо вдигнатите постройки в света. През 2010 година компанията построява 15-етажният хотел Ark единствено за 48 часа. Пак същата година приключва 30-етажен хотел единствено за 15 дни, а цената му на квадратен метър е единствено 1000 $, което се счита за доста ниска цена. През 2011 година подвига 6-етажна постройка за 5 дни. През 2015 година приключва един от плановете си - Mini Sky City, небостъргач с 57 етажа. Строителството е лишило тъкмо 19 дни, или по 3 етажа на ден. През 2015 година управляващите вземат решение да вдигнат опустошения мост Санюн в Китай. Строителите запечатват във видео издигането му и излиза наяве, че е подготвен за 43 часа. Всъщност се оказва, че унищожават остарелия за 24 часа и строят новия за 19 часа. Още предходната година стана ясно, че Китай ще влага 4,7 трилиона юана (725 милиарда долара) ще влагат управляващите в Китай в строителство на инфраструктура до 2020 година В проектите са включени строителството на районни пътища, които да трансфорат области в районни хъбове в идващите три години. Общо в проектите са включени повече от 300 плана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР