Китайското външно министрество извика днес американския посланик, за да изрази

...
Китайското външно министрество извика днес американския посланик, за да изрази
Коментари Харесай

​Китай настоя САЩ да оттеглят заповедта за арест на директорката на Хуауей

Китайското външно министрество извика през днешния ден американския дипломат, с цел да изрази " мощен митинг " против ареста в Канада на финансовата директорка на " Хуауей текнолъджис " и съобщи, че Съединени американски щати би трябвало да отдръпват заповедта за ареста ѝ, съобщи Ройтерс.

 © Българска телеграфна агенция
Мън Ванчжоу - основен финансов шеф на компанията, беше задържана в Канада на 1 декември. Очаква я екстрадиция в Съединени американски щати, които настояват, че тя е прикрила връзките на компанията си с компания, пробвала се да продава техника на Иран в нарушаване на глобите. Мън е щерка на създателя на " Хуауей ".

Китайският заместник-външен министър Ли Юйчън сподели на посланика на Съединени американски щати Тери Бранстад, че страната му е отправила недопустимо искане към Канада да задържи Мън до момента в който тя минавала през Ванкувър, заяви китайското външно ведомство. " Действията на Съединени американски щати съществено нарушават законните и обективни права на китайска гражданка и в същността си са извънредно противни ", сподели Ли на Бранстад.

Мнението му е сходно с това, което той изрази пред канадския дипломат през вчерашния ден. Китай упорито желае Съединени американски щати да извърнат внимание на сериозната и обективна позиция на Китай и да отдръпват заповедта за арест на Мън, уточни Ли. " Китай ще отвърне по-нататък, според от дейностите на Съединени американски щати ", добави той.
 ​Китай изиска от Канада да освободи арестуваната финансова директорка на ​Китай изиска от Канада да освободи арестуваната финансова директорка на "Хуауей "
Китай предизвести Канада, че ще има съществени последици, в случай че тя не освободи неотложно финансовата директорка на "Хуауей " Мън Ванчжоу, която бе арестув...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР