Китайското външно министерство призова ръководителя на Световната здравна организация Тедрос

...
Китайското външно министерство призова ръководителя на Световната здравна организация Тедрос
Коментари Харесай

Китай смъмри шефа на СЗО заради критика към политиката за нулев COVID

Китайското външно министерство прикани ръководителя на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус да заобикаля " безотговорните " забележки , оповестява " Ройтерс ".

Критиката на Пекин е във връзка изявлението на шефа на СЗО, че политиката на Китай за " нулев Коронавирус " не е устойчива и не може да бъде подкрепяна.

На постоянна конференция представителят на външното министерство Джао Лиджиан отбрани ограниченията на Китай за битка с пандемията и уточни, че Китай се надява генералният шеф на СЗО да може да прегледа обективно политиките на Китай в региона на ковид.
 Шанхай с рекордна Коронавирус смъртност на фона на месец блокади
Шанхай с рекордна Коронавирус смъртност на фона на месец блокади

Средната възраст на умрелите е 78,7 години и всички са имали съществени болести

" Франс прес " пък напомня, че рестриктивните мерки, наложени по отношение на COVID-19, са анулирани съвсем на всички места по света , само че азиатската страна, която се бори с нов епидемиологичен гърмеж, продължава да постанова локдауни и карантини при откриването на няколко случая по места. Съчетана с съвсем цялостно затваряне на границите и понижен брой на самолетните полети от и до други страни, тази политика ускорява недоволството в Китай.

Шанхай - град с 25-милионно население, е подложен под карантина от предишния месец и към този момент се оплаква от проблеми с изхранването.

Подходът за " нулeв Коронавирус " е подкрепян твърдо от висшите комунистически водачи, по-специално от президента Си Цзинпин.
 Целият Шанхай влиза в локдаун
Целият Шанхай влиза в локдаун

Расте възмущението поради уединяване на деца от родители
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР