Китайското външно министерство предупреди в петък, че потребителите в страната

...
Китайското външно министерство предупреди в петък, че потребителите в страната
Коментари Харесай

Китай може да бойкотира продуктите на Apple, ако САЩ забранят WeChat

Китайското външно министерство предизвести в петък, че потребителите в страната могат да бойкотират американски компании, в това число Apple, в случай че Вашингтон продължи с проектите си да забрани приложението за известия WeChat на китайска телекомуникационна компания Tencent, предава БНР.

" Ако WeChat бъде неразрешено, тогава няма да има причина китайците да имат iPhone и други артикули на компанията Apple ", съобщи представителят на министерството Чжао Лицзян в Туитър. По-рано той акцентира, че " доста китайци декларират, че могат да спрат да употребяват iPhone, в случай че WeChat бъде неразрешен в Съединени американски щати ".

По-рано този месец американският президент Доналд Тръмп подписа изпълнителна заповед, с която не разрешава WeChat в страната за 45 дни и заплаши със наказания всички американски компании, които вършат бизнес с китайската Tencent.

Междувременно изследване сподели, че американските компании чакат възбраната да има негативно влияние върху бизнеса им.

Проучване на изследване на Американската комерсиална камара в Шанхай (AmCham Shanghai) регистрира, че тази изпълнителна заповед на Тръмп би навредила на американския бизнес в Китай.

Според отчета на AmCham Shanghai, 88% от фирмите чакат негативно икономическо влияние, в случай че WeChat стане недосегаем за връзка, до момента в който над половината от тях плануват загуба на конкурентоспособност. Повече от 40% от интервюираните американски предприятия считат, че ще изгубят доходи заради тази възбрана на WeChat.

Китайските управляващи пък настояват, че подхванати дейности против WeChat, TikTok и Huawei демонстрират напъните на Вашингтон да " тормози пазара посредством машинация ".
 Американските компании, които ще пострадат най-тежко от възбраната за WeChat
Американските компании, които ще пострадат най-тежко от възбраната за WeChat

Няколко корпорации са водили диалог с Белия дом за възбраната, обезпокоени, че ще изгубят пазарен дял в Китай
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР