Китайското външно министерство извика американския посланик Тери Бранстанд, в знак

...
Китайското външно министерство извика американския посланик Тери Бранстанд, в знак
Коментари Харесай

Китай призова САЩ да не се меси във вътрешните дела на Хонконг

Китайското външно министерство извика американския дипломат Тери Бранстанд, в символ на митинг против приемането на американския конгрес на Хонконгския закон за правата на индивида и демокрацията, заявявайки, че това е интервенция във вътрешен китайски въпрос, съобщи " Ройтерс ".

Министерството съобщи в известие, оповестено на уеб страницата си, заместник-министърът на външните работи Джън Зегуанг притисна Съединените щати " да поправят грешките си и да спрат да се намесват в делата на Хонконг и да се намесват във вътрешните работи на Китай ".

Антиправителствените стачкуващи стачкуват по улиците на Хонконг в продължение на шест месеца на фона на възходящото принуждение и опасенията, че Китай ще усили реакцията си, с цел да спре гражданското непокорство.

Протестиращите са ядосани на това, което считат за китайска интервенция в свободите, обещани на Хонконг, които Англия върна на Китай през 1997 година

Камарата на представителите на Съединени американски щати изпрати два законопроекта, свързани с Хонконг, в Белия дом, откакто съвсем единомислещо гласоподава в тяхна поддръжка.

Очаква се президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп да подпише законопроектите, макар деликатните търговски договаряния с Пекин.

Джън съобщи, че приемането на Закона за правата на индивида и демокрацията е форма на поощряване на насилието и съставлява съществено нарушаване на интернационалното право и главните правила на интернационалните връзки.

" Китай показва своето мощно възмущение и уверено опълчване ", сподели той.

Говорителят на американското посолство съобщи, че Бранстанд е споделил на Джън, че Съединените щати следят събитията в Хонконг " с огромна угриженост ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР