Китайското ръководство даде зелена светлина за кината, местата за развлечения

...
Китайското ръководство даде зелена светлина за кината, местата за развлечения
Коментари Харесай

Китай вдигна най-дълго чаканата за разхлабване забрана

Китайското управление даде зелена светлина за кината, местата за развлечения и спортните уреди в цялата страна, които да се отворят още веднъж след няколко месеца "под ключ ", написа БГНЕС.

Издадените в петък насоки на Държавния съвет разрешават да се отварят блокираните до момента културни и развлекателни обекти, места за отдих навън и туристически атракции с стеснен брой гости, само че не дават съответна времева рамка.

Културните обекти могат да организират и „ нужни конференции и изложения “, до момента в който хотели, заведения за хранене, търговски центрове и супермаркети могат да бъдат изцяло отворени, се споделя в инструкциите.

Отворените места би трябвало да изискват посетителите да носят маски и да се придържат към обществено разграничаване.

Всичките 70 000 кина в Китай бяха затворени от края на януари, с цел да предотвратят разпространяването на вируса, което нанесе осакатяващ удар върху китайската промишленост за филми и развлечения.

Но през последните седмици съществени туристически атракции -като Забраненият град в Пекин - последователно започнаха да се отварят с стеснен достъп, защото Китай се пробва да усили вътрешните разноски, откакто вирусът засегна стопанската система.

Шанхай Дисниленд разгласи четвъртък, че ще отвори още веднъж идната седмица, а билетите са разпродадени за минути.

Докато огромна част от останалия свят към момента ползва ограничаващи ограничения, Китай възобновява работата си, отваря още веднъж учебните заведения и отстранява рестриктивните мерки за придвижване, откакто пандемията значително беше сложена под надзор.

Всички китайски окръзи към този момент са класифицирани като "нискорискови ", защото континенталната част не регистрира нови случаи в страната през последните пет дни.

Не е ясно по какъв начин или по кое време насоките на Държавния съвет ще бъдат приложени на локално равнище в Китай.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР