Китайското приложение за споделяне на видеоклипове TikTok, заплашено от забрана

...
Китайското приложение за споделяне на видеоклипове TikTok, заплашено от забрана
Коментари Харесай

TikTok започва съдебно дело срещу Тръмп

Китайското приложение за шерване на видеоклипове TikTok, застрашено от възбрана от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който го упреква в шпионаж в интерес на Пекин, разгласи нощес, че възнамерява да заведе дело против американското държавно управление, съобщи Франс прес.

„ За да подсигуряваме, че законът ще бъде спазен и нашето дружество и нашите консуматори ще бъдат третирани еднообразно с останалите, нямаме избор, с изключение на да спорен указа (подписан от Тръмп) пред съда “, декларира в изказване за медиите китайската компания.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп упреква от месеци платформата за обмяна на видеоклипове, благосъстоятелност на БайтДенс (ByteDance), в кражба на данни на американските консуматори в интерес на Пекин. На 6 август той забрани всевъзможни транзакции сред приложението и американски сътрудници, като се чака указът му да влезе в действие 45 дни по-късно. TikTok към този момент заплаши да оспорва указа пред съда и очевидно счита да извърши заканата си през идните дни.

„ Въпреки че не сме съгласни с обвиняванията на американската администрация, от близо година опитваме да стартираме полемики, с цел да намерим решение “, прецизира компанията, като акцентира, че се е сблъскала с „ липса на съблюдаване на правните процедури “. Американската администрация „ не обръща внимание на обстоятелствата и се пробва да се намеси в договаряния сред частни компании “, прибавя TikTok.

Междувременно стана ясно, че консуматори на УиЧат съдят Тръмп поради възбраната на приложението, като се пробват да блокират указа му, който съгласно тях не разрешава достъпа до известното приложение, съобщи Асошиейтед прес.

Исковата молба, е подадена в петък пред съд в Сан Франциско от Алианса на потребителите на УиЧат, организация с идеална цел. Няколко от ищците декларират, че разчитат на приложението за работни и религиозни цели, както и за поддържане на връзка с родственици в Китай. Те акцентират, че не са свързани с компанията притежател, която е субсидиарно сдружение на Tencent Holdings.

Ищците приканват федералния арбитър да спре приложението на президентския декрет, като настояват, че той би нарушил правото на свободно слово, независимост на вероизповеданието и други конституционни права на потребителите в Съединени американски щати.

Очаква се указът на Тръмп да влезе в действие на 200 септември, 45 дни след издаването си.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР