Китайското приложение за кратки видеа TikTok поиска от съдия да

...
Китайското приложение за кратки видеа TikTok поиска от съдия да
Коментари Харесай

TikTok поиска от съдия да блокира забраната на Тръмп

Китайското приложение за къси видеа TikTok изиска от арбитър да спре опитите на администрацията на американския президент Доналд Тръмп да забрани приложението, а това подсказва, че насилствената договорка с Oracle и Walmart към момента не е уредена, съобщи Асошиейтед прес.

Забрана за свалянето на TikTok в Съединени американски щати към този момент беше отсрочена един път от държавното управление и в този момент би трябвало да влезе в действие в неделя. По-всеобхватна възбрана на приложението е планувана от ноември, към седмица след президентските избори.

Президентът Доналд Тръмп задейства този развой с изпълнителни заповеди през август, които дефинираха TikTok и друго китайско приложение - WeChat за рискови за американската национална сигурност. Администрацията не показа обстоятелства в поддръжка на това обвиняване.

Тръмп упорства ТикТок да продаде американското си поделение на американска компания. Президентът разгласи, че ще утвърди препоръчана договорка с Oracle и Wallmart, които ще придобият 20 % в нова американска компания, наречена TikTok Global. Той обаче означи, че ще отдръпна утвърждението си, в случай че Oracle няма " цялостен надзор ", осведоми Българска телеграфна агенция.

Двете страни в договорката за TikTok наподобява не могат да се спогодят за корпоративната конструкция на TikTok Global. ByteDance, китайската компания майка на ТикТок, сподели в понеделник, че ще продължи да има 80 % от новата американска компания след кръг на финансиране. Oracle пък излезе с изказване, в което се показва, че американците " ще бъдат болшинство и ByteDance няма да има благосъстоятелност в TikTok Global. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР