Китайското правителство забрани днес показването на женствени мъже по телевизията

...
Китайското правителство забрани днес показването на женствени мъже по телевизията
Коментари Харесай

Пекин забрани женствени мъже по телевизията и удари кей попа

Китайското държавно управление забрани през днешния ден проявлението на " женствени мъже " по малкия екран и през днешния ден подреди на телевизионните канали да разпространяват " революционна просвета ", заяви АП.

Агенцията отбелязва, че мярката е подхваната в границите на стягането на контрола върху бизнеса и обществото и налагането на формалния морал.

Китайският президент Си Цзинпин прикани за " национално обновяване ", с по-голям надзор от страна на ръководещата комунистическа партия върху бизнеса, образованието, културата и религията. Редица компании, както и обществеността, са подложени на все по-силен напън да се приведат в сходство с формалната визия за един по-силен Китай и по-здраво общество.

Партията ограничи достъпа на децата до онлайн игрите и се пробва да постави завършек на, съгласно нея, нездравия интерес към звездите.

Телевизиите получиха разпореждане от държавния отраслов регулатор уверено да спрат да демонстрират " женствени мъже и други неестествени естетически облици ".

Тази мярка отразява опасенията на управляващите, че китайските поп звезди, повлияни от лъскавия момичешки тип на някои южнокорейски и японски артисти и артисти, не предизвикват китайските младежи да бъдат задоволително мъжествени, отбелязва АП.

Телевизиите би трябвало също по този начин да заобикалят да насърчават " вулгарни интернет звезди " и възхищението от благосъстоянието и известността. Вместо това те са призовани " интензивно да предизвикват превъзходна китайска обичайната просвета, революционната просвета и напредничавата социалистическа просвета. "

Китайските управляващи стягат контрола и върху интернет пространството.

Те организират акции за съблюдаване на закона, в това число за битка с монополите и за отбрана на сигурността на данните. Техни цели стават компании като оператора на видеоигри и обществени мрежи Тенсент (Tencent) и колоса в региона на интернет търговията Алибаба (Alibaba), за които ръководещата партия се тормози, че са станали прекомерно огромни и самостоятелни.

Какви още ограничавания наложи Пекин

Правилата, които влязоха в действие през днешния ден, не разрешават на всички под 18-годишна възраст да играят онлайн игри повече от три часа седмично и въобще в образователни дни.

Разработчиците на игри към този момент са длъжни да показват новите си артикули за утвърждение от държавното управление, преди да бъдат пуснати на пазара. Те също така бяха призовани да включат националистически тематики.

Телевизиите би трябвало да заобикалят изпълнителите, които " нарушават публичния ред " или са " изгубили морала " си. Забраняват се стратегии, отразяващи живота на децата на звезди.

В събота платформата за микроблогове " Вейбо " спря хиляди сметки на почитател клубове и всемирски вести.

Популярната актриса Чжао Вей изчезна от стрийминг платформите без пояснение. Името ѝ е било отстранено от надписите на филми и телевизионни стратегии.

Друга актриса - Чжън Шуан,- пък беше санкционирана предходната седмица с 299 милиона юана (46 милиона долара) по обвинявания в укриване на налози. АП дефинира това наказване като предизвестие към звездите в Китай да бъдат по-положителни модели за подражателство.

Новите правила включват още " таван " на заплащанията на реализатори и не разрешават условия, които биха подкрепили укриването на налози.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР