Китайското правителство умишлено използва игралния филм “Мулан” на “Дисни” като

...
Китайското правителство умишлено използва игралния филм “Мулан” на “Дисни” като
Коментари Харесай

Китай използва “Мулан” на “Дисни” като пропаганда срещу протестите в Хонконг

Китайското държавно управление съзнателно употребява игралния филм “Мулан” на “Дисни” като част от акция за дезинформация по отношение на митингите в Хонконг, твърди “Варайъти”.
Близо 1,7 млн. души излязоха на спокойно шествие в Хонконг Протести се организираха и в Канада, Австралия и Англия
Преди дни актрисата Лиу Ифей изрази онлайн поддръжката си за полицията в Хонконг, споделяйки китайска пропагандна картинка. Тогава всеобща вълна от неодобрение заля обществените мрежи и доста консуматори приканиха за протест на идната игрална лента на “Дисни”.
Подготвя се протест на кино лентата “Мулан ” поради митингите в Хонконг Звездата на лентата изрази поддръжка за полицията в града
По-рано тази седмица от “Туитър” и “Фейсбук” оповестиха, че ще изтрият всички консуматори и профили, които съзнателно популяризират дезинформация по отношение на протичащото се в Хонконг. От “Тутър” досега са изтрили над 200 хиляди китайски профила, “за които има доказателства, че са подкрепени от китайското правителството”.

It's my duty to fight!#SupportMulan pic.twitter.com/QBaKx6dsgd
— 敦敦 (@YspsxfYZMXku2oj) August 17, 2019
Въпреки това не престават да се появяват доста китайски бот профили. Изглежда китайското държавно управление също се е възползвало от обстановката и в този момент употребява “Мулан” като свое оръжие.

При инспекция в обществената мрежа елементарно можем да открием пропагандни постове. “Тези профили употребяват реториката на китайската агитация, споделят фотоси от истинската анимация на “Дисни” за Мулан, както и фотоси от новата продукция”, написа “Варайъти”.

It is Mulan's duty to fight her country, just as Liuyifei did in real life.
Here is some truth people might refuse to see here #SupportMulan pic.twitter.com/S41D2Qqxbg
— Mia Whit (@MiaWhit1) August 17, 2019
“Истината е грозна и разочароваща, само че всички би трябвало да знаят”, написа подозрителен профил в обществената мрежа, споделяйки картинка от анимацията на “Дисни”. На нея виждаме, че протестиращите в Хонконг са наречени " радикали ", които тормозят полицията.

#SupportMulan The truth is ugly and disappointed, but everybody needs to know. pic.twitter.com/wVAHTY5jmj
— Raye_Leo (@leo_raye) August 19, 2019
Проправителствени медии в страната показаха поддръжката си за Ифей и опазиха нейната обява, както и основаването на хаштаг в “Туитър” #SupportMulan.

От “Дисни” към момента нямат публична позиция по отношение на потреблението на тяхна продукция като агитация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР