Китайското правителство се опитва да ограничи ефектите от търговската война

...
Китайското правителство се опитва да ограничи ефектите от търговската война
Коментари Харесай

Китай подготвя данъчни облекчения и инвестиции в инфраструктура

Китайското държавно управление се пробва да ограничи резултатите от комерсиалната война със Съединени американски щати

Още по тематиката
В комерсиалния спор с Китай Тръмп взе на прицел и юана

Президентът на Съединени американски щати упрекна Пекин в операция на валутата, само че придвижванията му наподобява, че са в сходство с пазара
25 юли 2018
Търговският остатък на Китай със Съединени американски щати стигна нов връх макар заканите за нови мита

Тръмп може да се възползва от уязвимостта на Пекин, който най-вероятно ще отстъпи в бъдещите търговски договаряния
23 юли 2018
Жак Перети: Бизнесът ще избави света

Разследващият публицист, който работи за медии като BBC, The Independent, The Guardian, Wired, Huffington Post, пред " Капитал "
20 юли 2018 Китайското държавно управление разгласи, че работи по въвеждането на редица данъчни облекчения и вложения в инфраструктурни планове, като основната цел е да се подкрепи развиването в " интервал на неустановеност ". Така държавното управление цели да противодейства на забавящия се напредък на стопанската система, оповестява Financial Times.

Тази наклонност провокира развълнуван спор измежду представители на държавното управление за това дали фискалната политика би трябвало да играе по-голяма роля в ограничението на последствията от комерсиална война със Съединени американски щати.

Външно напрежение

Новите проекти идват единствено ден откакто Китайската централна банка (КТБ) инжектира 74 милиарда $ в комерсиалните банки. Според анализатори от FT желанията на държавното управление са в отговор на заканите за комерсиална война със Съединени американски щати, като няма да е изненада, в случай че последват още ограничения. Очаква се обтегнатите връзки със Съединени американски щати да доведат до връщането на обичайния китайски модел на мощно държавно финансиране.

От началото на 2018 година централната банка към този момент три пъти понижи минималните наложителни запаси на банките, които те съхраняват в КТБ. По този метод та се стреми да даде повече финансова независимост на банките и средства за кредитиране.

Новия остарял метод

" Трябва да продължим да предлагаме финансови тласъци за локалната стопанска система. Така обръщаме внимание на несигурната външна среда, до момента в който резервираме икономическата си активност в оптимални рамки, " споделя министър председателят на Китай, Ли Къцян пред китайския държавен съвет.

Кабинетът също по този начин даде обещание да подсигури " подобаващ " кредитен растеж. Данни от юни демонстрират, че паричното предложение се усилва с рекордно ниски темпове за четвърти следващ месец. Това е знак за локалните държавни управления да ускорят вложенията и да не забавят развиването на актуалните планове.

Ръстът на китайския Брутният вътрешен продукт също се движи рекордно постепенно от 2016 година насам, като се чака това да продължи най-малко до края на 2018 година През второто тримесечие икономическият напредък се забави до 6.7% на годишна база. Това кара Пекин още веднъж да мисли за солидни финансови тласъци за развиване.

Приемаме новите регулации като удостоверение за смяна в основата на китайското икономическо развиване, счита Живей Жан, основен икономист за китайския клон на Deutsche Bank.

По-ниски налози за фирмите

Правителството ще понижи налозите за фирмите, а темпът на стартиране на специфични облигации на локалните държавни управления ще бъде интензивен, показва кабинетът.
Правителството ще даде данъчно облекчение от 65 милиарда юана (9.6 милиарда долара), като разшири обсега на своя преференциална политика, която ще важи към този момент за всички компании, е освен за дребните софтуерни компании. Тази стъпка е допълнение към първичната цел за орязване на налозите и таксите с 1.1 трлн. юана тази година, показват от държавното управление. Предпазливата парична политика няма да бъде нито прекомерно строга, нито прекомерно демократична, предизвестява държавното управление, представено от AFP.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР