Китайското правителство призова Белия дом да изостави манталитета, който би

...
Китайското правителство призова Белия дом да изостави манталитета, който би
Коментари Харесай

Китай призова Тръмп да изостави манталитета от Студената война

Китайското държавно управление прикани Белия дом да изостави манталитета, който би бил по-подходящ за годините на Студената война. Реакцията пристигна след годишното послание „за положението на съюза “ на американския президент Доналд Тръмп, в което той посочи Китай като един от основните съперници на Съединени американски щати в икономическо и военно отношение.

В своето обръщение Тръмп даде обещание да укрепи отбраната на Съединени американски щати против заканите, идващи от Китай и Русия.
„ По целия свят ние се срещаме с измамнически режими, терористични групировки и съперници като Китай и Русия, които са предизвикателство за нашите ползи, нашата стопанска система и полезности “, съобщи Доналд Тръмп.

„ Въпреки че съществуват разлики, двете страни имат повече общи ползи в сравнение с несъгласия “, съобщи представителят на външното министерство в Пекин, като добави, че „ историята и действителността демонстрират, че съдействието е единственият правилен избор “, написа South China Morning Post.

Отношението на Тръмп към Пекин влиза в несъгласие с това на неговите прародители, които разглеждаха Китай като сътрудник, макар икономическата конкуренция.

Премиерът Ли Къцянг изрази очакванията си, че „ Вашингтон могат да имат справедливи възгледи върху китайско-американските връзки, които да разширят общите ползи, и които да се оправят с компликациите “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР