Китайското правителство представи пакет от 33 мерки, обхващащи фискалната, финансовата,

...
Китайското правителство представи пакет от 33 мерки, обхващащи фискалната, финансовата,
Коментари Харесай

Какви мерки предприе Китай, за да съживи икономиката си

Китайското държавно управление показа пакет от 33 ограничения , обхващащи фискалната, финансовата, капиталовата и индустриалната политика на страната, с цел да съживи стопанската система, потърпевша от резултатите от пандемията , заяви Ройтерс. Властите в Пекин също по този начин обявиха, че ще ревизират по какъв начин районните управляващи ползват новите ограничения в провинциите.

Пакетът от тласъци, който беше маркиран от Държавния съвет на Китай на рутинно съвещание през предходната седмица, акцентира смяната на политиката на Пекин към стимулиране на икономическия напредък , откакто драконовските ограничения за надзор на разпространяването на ковид в страната засегнаха стопанската система и заплашват задачата за нарастване на брутния вътрешен артикул с 5,5 на 100 през актуалната година.

За да съживи вложенията и потреблението, Китай ще предизвиква здравословното развиване на по този начин наречените платформените компании (големи компании, създаващи основополагаща технология, върху която се раждат и построяват други компании - бел. р.), които се чака да играят роля за стабилизиране на работните места, плануват ограниченията.

Също по този начин платформените компании ще се предизвикват да реализират пробиви в области, като облачните калкулации, изкуственият разсъдък и блокчейн технологиите.

Китай също по този начин ще разшири частните вложения, ще форсира построяването на инфраструктура и ще подтиква покупките на коли и домашен уреди , с цел да стабилизира вложенията.

По отношение на паричните и финансовите политики, Пекин ще увеличи успеваемостта на финансирането посредством финансовите пазари, като поддържа локални бизнеси в общественото им предложение на борсата в Хонконг , както и ще предизвиква офшорни листвания от квалифицирани платформени компании.

Мерките включват и политики за гарантиране на енергийна и продоволствена сигурност и стабилизиране на веригите за доставки, показват от Държавния съвет на Китай.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР