Китайското правителство планира частично да вдигне ограниченията за чуждестранни инвеститори

...
Китайското правителство планира частично да вдигне ограниченията за чуждестранни инвеститори
Коментари Харесай

Китай вдига ограниченията за търговия с акции от чужденци

Китайското държавно управление възнамерява отчасти да вдигне рестриктивните мерки за задгранични вложители в търговията с акции, котиращи се вътрешния пазар и номинирани в юани. Това заяви през днешния ден Китайската централна телевизия, представена от ТАСС.

Според предписание на Комисията за надзор на скъпите бумаги право да продават и купуват акции клас А, номинирани в юани, които се котират на фондовите тържища в Шанхай и Шънчжън, могат да получат представителите на две категории - чужденци, работещи в Китай, и чиновници на задгранични компании, чиито скъпи бумаги се котират в страната.

Окончателното решение по въпроса ще бъде признато по-късно, като управляващите разполагат с месец, с цел да се срещнат с мнението на бизнеса и други сфери.

Право да влагат в акции клас А по-рано имаха единствено чужденци, получили китайско жителство; лица, чиято компания е записана на китайските фондови тържища, както и жители на други страни, които работят в организации, чиито акции се котират в Китай.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР