Китайското правителство изразходва средно около 23 хиляди юана (около 3,2

...
Китайското правителство изразходва средно около 23 хиляди юана (около 3,2
Коментари Харесай

Между 3.2 хил. и 140 хиляди долара струва лечението на болен от COVID-19 в Китай

Китайското държавно управление изразходва приблизително към 23 хиляди юана (около 3,2 хиляди долара) за лекуване на един пациент от пневмония в резултат на ковид. Това е посочено в Бялата книга, оповестена в неделя от Държавния съвет на Китай „ Борба против COVID-19: китайски дейности “.

„ Към 31 май медицинските сметки за 58 хиляди пациенти с доказана диагноза са покрити от тяхната съществена здравна застраховка. Общите разноски възлизат на 1,35 милиарда юана или 23 хиляди юана на човек “, се споделя в документа.

„ Средната цена за лекуване на пациент в тежко положение надвишава 150 хиляди юана (около 21,2 хиляди долара), в някои сериозни случаи разноските надвишават 1 милион юана (около 141 хиляди долара). Всички те бяха покрити от страната “, сочат плановете на здравните управляващи.

Правителството в страната е отпуснало близо 23 милиарда $ за лекуване и первенция на болестта, както и за други ограничения в битката с епидемията.

„ Бялата книга “ за лекуването на вируса разказва в детайли дейностите на китайското държавно управление за битка с епидемията от 27 декември 2019 година до края на май тази година.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР