Китайското правителство е наредило на големите си държавни селскостопански компании

...
Китайското правителство е наредило на големите си държавни селскостопански компании
Коментари Харесай

Китай поиска от държавните фирми да спрат покупките на селскостопански стоки от САЩ

Китайското държавно управление е наредило на огромните си държавни селскостопански компании краткотрайно да спрат покупките на някои селскостопански артикули в Съединени американски щати, в това число на соя и свинско месо, до момента в който Пекин направи оценка на разногласието сред Съединени американски щати и Китай във връзка с новия закон за сигурност на Хонконг, признат от Народното събрание на азиатската страна, оповестява организация Блумбърг, цитирай свои неназовани източници, осведомени с въпроса.

Този закон беше остро подложен на критика от Вашингтон, като в края на предишния месец Доналд Тръмп съобщи, че Съединени американски щати ще отстрани показания специфичен статут на Хонконг, с цел да накаже по този метод Пекин.

На китайските държавни търговци China Oil and Foodstuffs Corp. (COFCO Group) и China Grain Reserve Corp. (Sinograin) има беше подредено да преустановят закупуването на американски артикули, ескалирайки в допълнение двустранното комерсиално напрежение.

Берлин желае да посредничи сред Съединени американски щати и Китай

Същите източници на Блумбърг показаха, че Китай може да разшири възбраната, включвайки спомагателни американски селскостопански артикули, в случай че Вашингтон предприеме спомагателни дейности.

През предишния месец имаше информации, че китайски висши чиновници са поискали да бъдат възобновени комерсиалните договаряния със Съединените щати, настоявайки за по-реципрочен метод, защото не са удовлетворени от подписаната през януари "Фаза 1 " от двустранната комерсиална договорка, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР