Китайското посолство в София излезе със специално съобщение във връзка

...
Китайското посолство в София излезе със специално съобщение във връзка
Коментари Харесай

Китайското посолство в София разкри мерките срещу коронавируса

Китайското посолство в София излезе със особено известие по отношение на ковид. Оттам твърдят, че Китай е взел ограничения за попречване и надзор на епидемията в задграничните дипломатически задачи на негова територия.

Посолството приканва да не се основава суматоха.

"Епидемията е предотвратима, контролируема и лечима. Превантивните и контролни ограничения на китайското държавно управление са доста мощни ", се споделя в известието.

Китайското държавно управление ще постави всички старания за обезпечаване здравето на задграничните жители в Китай и ще отговори на рационалните опасения и угриженост на всички страни, твърди дипломатическото посланичество в София, съобщи БНР.

Междувременно министър-председателят Бойко Борисов изпрати писмо до китайския министър председател Ли Къцян, в което показва съпричастността на българското държавно управление към китайския народ. Поводът е тревожното разпространяване на ковид, довел до многочислени болни и жертви.

Министър-председателят Бойко Борисов показва вяра, че навреме подхванатите огромни и бързи дейности от китайското държавно управление, медицински среди и общество за справяне с разпространяването на вируса скоро ще дадат резултат и рецесията ще бъде дейно преодоляна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР