Китайското посолство в Сеул каза днес, че е спряло да

...
Китайското посолство в Сеул каза днес, че е спряло да
Коментари Харесай

Китай спира визите за посетители от Южна Корея


Китайското посолство в Сеул сподели през днешния ден, че е спряло да издава краткосрочни визи за гости от Южна Корея, съобщи Ройтерс. Това е една от първите реакции на Пекин против налагането на антиковид ограничения за пасажери от Китай, където вирусът се популяризира извънредно бързо.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32464
Китай отвори границите си в неделя след три години изолираност, като отстрани последната огромна рестрикция, която бе част от динамичната локална политика за “нулев коронавирус “. Тя стартира да се разхлабва началото на предишния месец след исторически митинги срещу рестриктивните мерки.

След разхлабването на ограниченията китайските управляващи стопираха да разгласяват дневни данни за заболеваемостта и оповестяват за по-малко смъртни случаи за ден, откогато политиката взе противоположен завой. СЗО оспорва данните, защото има данни за растеж в търсенето на услуги от погребални организации, написа Българска телеграфна агенция.

Съединени американски щати, Южна Корея, Франция и доста други страни предложиха наложително тестване на китайски пасажери в отговор на разрасналата се пандемия там. Въпреки че Пекин изисква коронавирус проби за всички пасажери, които влизат в Китай, чиновници заплашиха предходната седмица, че ще отмъстят на страните, налагащи наложително тестване за пътуващи от Китай. Първият подобен ход е краткотрайно прекъсване на издаването на краткосрочни визи за гости от Южна Корея от китайското посолство в Сеул.

Посолството написа в китайската платформа Уичат, че ще прекрати новата смяна според дали Южна Корея ще отстрани " дискриминационните ограничавания за влизане " на пасажери от Китай. Съобщението идва ден след извършено телефонно позвъняване сред китайския външен министър Цин Ган и южнокорейския му сътрудник Пак Джин, в който беше издигнат въпроса за рестриктивните мерки.

Китай отхвърли рецензията за формалните данни, които споделя пред необятната общност, смятайки обвиняванията за опит за клюка на неговия триумф в метода, по който се оправя с пандемията. Пекин съобщи, че бъдещите разновидности на вируса най-вероятно ще бъдат по-заразни, само че ще причинят по-малко вреди върху организма.

Държавните медии през днешния ден продължиха да омаловажават сериозността на коронавирус разпространяването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР