Китайското поделение на американския технологичен гигант IBM подписа споразумение с

...
Китайското поделение на американския технологичен гигант IBM подписа споразумение с
Коментари Харесай

IBM ще си партнира с Шанхай за изграждането на иновационен център за изкуствен интелект

Китайското отделение на американския софтуерен колос IBM подписа съглашение с шанхайската Zhangjiang Group за построяването на иновационен център за изкуствен интелект. Това би трябвало да стане в границите на три години, а центърът ще се намира в новата зона „ Пудун " на Шанхай.

След като стартира да действа той би трябвало да служи на 500 локални и задгранични компании и да извършва ролята на развъдник за 30 до 60 новаторски резултати, които да бъдат със лични авторски права и патенти. Центърът ще служи и за образование като прогнозите са през него да минават най-малко 500 експерти и гении годишно, осведоми " Радио Китай ".

„ Китайската промишленост за изкуствен интелект нараства и има безграничен капацитет за развиване. Сегашното партньорство разрешава на IBM да достави своите облачни услуги и технологии, свързани с изкуствения разсъдък и експертиза на китайския бизнес и новаторски стартъпи ", разяснява Чън Лимин, президента на IBM Greater China Group.

Сътрудничеството сред двете компании се базира на меморандум за съгласие, който те подписаха през август по време на Световната конференция за изкуствен интелект в Шанхай, когато градските управляващи оповестиха тригодишен проект за поощряване развиването на бранша до 2021 година /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР