Китайското общество настоява правителството да узакони еднополовите бракове, информира АФП.Говорител

...
Китайското общество настоява правителството да узакони еднополовите бракове, информира АФП.Говорител
Коментари Харесай

В Китай настояват за узаконяване на еднополовите бракове

Китайското общество упорства държавното управление да узакони еднополовите бракове, осведоми Агенция Франс Прес.

Говорител на законодателния орган съобщи, че узаконяването на еднополовите бракове е измежду главните оферти на китайското общество към депутатите да трансформират гражданския кодекс.

Призивът идва на фона на дейностите на държавно управление против ЛГБТ деятели в Китай. Властите също цензурират наличие, обвързвано с хомосексуалност във филмите и обществените мрежи.

Следващата седмица Комисията за законодателната активност ще разиска промени в гражданския кодекс, който най-вече е обвързван с въпроси, отнасящи се до брака и фамилията. Парламентарният орган е получил повече от 237 000 онлайн оферти и 5600 писма по въпроса, разгласи представител на комисията. Представителят разясни, че с тези известия се упорства за разяснение на определението за близки родственици, промени във връзка с общия дълг на съпрузите и легализиране на еднополовите бракове. Той не сподели дали еднополовите бракове ще бъдат включени в плана за промени в кодекса, който ще бъде разискван от депутатите от 23 до 28 декември.

Въпреки че Китай декриминализира хомосексуализма през 1997 година и публично го отстрани от листата с психическите болести през 2001, еднополовият брак в страната остава противозаконен.

През май Тайван се трансформира в първото място в Азия, легализирало еднополовите бракове. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР