Китайското национално космическо управление се е договорило с Русия и

...
Китайското национално космическо управление се е договорило с Русия и
Коментари Харесай

Китай, Русия и ЕС разработват план за създаване на станция на Луната

Китайското национално галактическо ръководство се е договорило с Русия и Европейски Съюз да се пристъпи към взаимно създаване на проект за основаване на изследователска станция на Луната, оповестява Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС. Това съобщи заместник-директорът на ведомството У Янхуа.

По думите му, в близко бъдеще страните ще обсъдят задания към реализирането на взаимна активност в тази тенденция и ще пристъпят също към координиране на въпроси, свързани с конструкторски особености на бъдещия обект.

Както оповестиха от Центъра за лунни проучвания и галактически стратегии към ръководството, до две-три години експерти от Китай, Русия и Европейски Съюз ще приготвят окончателния вид на документа. За задачата ще бъде образуван междуправителствен координационен комитет.

Китай интензивно развива националната си галактическа стратегия, създава метеорологични, телекомуникационни и навигационни спътници, както и технологии за проучване на Луната. Освен това китайски учени са се заели с реализиране на план за проучване на метеорити и Марс.

Към интензивно проучване на марсианската повърхнина те имат намерение да пристъпят през 2020-2025 година
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР