Китайското министерство на водните ресурси предупреди, че тежката суша по

...
Китайското министерство на водните ресурси предупреди, че тежката суша по
Коментари Харесай

Китай предупреди, че сушата в Яндзъ може да продължи до септември

Китайското министерство на водните запаси предизвести, че тежката суша по горното и приблизително течение на река Яндзъ може да продължи до септември. Местните управляващи се пробват да намерят нови източници на сила и да напояват културите преди събирането на реколтата наесен, съобщи Ройтерс.

Необичайно мощната гореща вълна в басейна на най-дългата китайска река продължава повече от два месеца. Вследствие на това доставките на електрическа енергия, създадена от Водноелектрическа централа, понижават и огромни площи от обработваеми земи са наранени от суша. На брифинг чиновник на министерството на водните запаси Лю Чжъю, сподели, че естествените равнища на водите може да се възстановят едвам след месеци. Очаква се през септември притокът на вода в Яндзъ към момента да е невисок и сушата в провинции Анхуей, Хубей, Хунан и Цзянси да се задълбочи, предизвести той.

По данни на метеоролозите преваляванията в басейна на Яндзъ от юли са били с към 45% по-ниски от естествените и евентуално високите температури ще продължат най-малко още седмица. Властите предизвестиха, че температурите ще през днешния ден може да надвишат 40 градуса по Целзий, като в елементи от град Чунцин да надвишават 44 градуса. Това ще окаже спомагателен напън върху доставките на електрическа енергия заради по-голямо потребление на климатици.

Нивото на водата в Яндзъ и в жизненoважните езера Дунтин и Поян, намиращи се в басейна на реката, в този момент е най-малко с 4,85 метра по-ниско от естественото. Това е най-ниската регистрирана стойност в историята за интервала. Що се отнася до напояването, към този момент е сериозно състояние за ориза и други есенни култури, предизвести Лю Вейпин, заместник-министър на водните запаси. Той сподели, че към 820 000 хектара са потърпевши в региона от Съчуан на югозапад до Анхуей в Централен Китай. Това визира 830 000 души, 160 000 глави добитък, най-вече в региони, разчитащи за напояване на по-малки водоеми или планински извори.

Язовирите нагоре по течението на Яндзъ са подхванали дейности за допълнение на равнищата на язовира " Три проломи ", който ще освободи 830 милиона кубични метра през идващите дни. Местните управляващи са призовани също по този начин да обезпечат ресурс от задоволително вода за приложимост в незабавни случаи и да употребяват спомагателни водоизточници, в това число планински извори и потоци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР