Китайското министерство на отбраната изрази протест пред Вашингтон заради доклад

...
Китайското министерство на отбраната изрази протест пред Вашингтон заради доклад
Коментари Харесай

Китай изрази огромно недоволство от доклад на Пентагона

Китайското министерство на защитата изрази митинг пред Вашингтон поради отчет на Пентагона, в който се показва, че китайските въоръжени сили евентуално упражняват за удари по Съединени американски щати и техните съдружници, съобщи Ройтерс.
Китайското министерство на защитата съобщи, че в отчета на Пентагона са изтълкувани превратно стратегическите планове на Китай и е пресилена " по този начин наречената китайска опасност ".
" Китайската войска се опълчва изрично на това и изрази съдбоносен митинг пред Съединени американски щати ", гласи декларация на министерството.
Оценката, която беше направена в миг на напрегнати американско-китайски връзки, се съдържа в годишен отчет на министерството на защитата на Съединени американски щати. В него се акцентира, че Пекин се пробва да ускори световното си въздействие и че по оценки на Пентагона китайските разноски за защита за 2017 година са надхвърлили 190 милиарда $, отбелязва Ройтерс.
Китай следва курс на спокойно развиване и отбранителна национална тактика. Той постоянно е допринасял за международния мир и е защитавал международния ред, съобщи министерството на защитата в Пекин.
" Целта на засилената рационализация на китайската войска е запазване на националния суверенитет, на сигурността и ползите в областта на развиването, както и (опазване на) световния мир, непоклатимост и благополучие ", се показва в декларацията.
" Китайската военна промяна, създаването на оръжия и отбранителните качества в интернет пространството са оправдани. Критиките в американския отчет са чиста проба догадки ", съобщи министерството. Според отчета на Пентагона, въпреки Народноосвободителната войска да е разширила оперативната си активност, не е ясно какво обръщение желае да изпрати Китай с полетите на бомбардировачи " с изключение на проява на нараснали качества ".
Тази година бомбардировачи на китайските военновъздушни сили кацнаха на острови и рифове в Южнокитайско море като част от обучение в противоречивия район. През януари Пентагонът сложи противодействието на Китай и Русия в основата на новата си национална тактика за защита.
През юни американският министър на защитата Джеймс Матис стана първият началник на Пентагона, посетил Китай от 2014 година до момента.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР