Китайското Министерство на информацията и технологиите планира ограничения в дейността

...
Китайското Министерство на информацията и технологиите планира ограничения в дейността
Коментари Харесай

Китай ограничава производителите на електромобили

Китайското Министерство на информацията и технологиите възнамерява ограничавания в активността на новосъздадени компании, които се занимават с разработка на електрически коли, оповестява Bloomberg. В момента в страната са регистрирани 486 такива компании и управляващите се притесняват, че безотговорно увеличаващият им се брой може да докара до колапс, сходен на " дотком " рецесията при започване на века.

Проектът за урегулиране на сектора планува рестрикции за компании, които разпореждат производството на продукцията си на подизпълнители. В документа ще бъдат разказани строги критерии за случаите, в които аутсорсингът ще бъде разрешен. Целта е да се ограничи изкуствено появяването на нови играчи на пазара и да се помогне на конкурентоспособни компании.

Според източници на Bloomberg новосъздадени компании, които желаят да употребяват мощности на странични производители, ще би трябвало да влагат най-малко $580 млн. (€516 млн.) в изследователска активност на територията на Китай в продължение на три години. При това съвкупните им продажби би трябвало да бъдат най-малко 15 000 електрическия автомобил за две години, а капиталът - най-малко 1 милиарда юана (€129 млн.).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР