Китайското космическо ведомство планира да изведе от орбита космическия си

...
Китайското космическо ведомство планира да изведе от орбита космическия си
Коментари Харесай

Китай ще свали от орбита космическата си лаборатория Тянгун-2 през 2019 г.

Китайското галактическо ведомство възнамерява да изведе от орбита галактическия си лабораторен модул "Тянгун-2 " след месец юли 2019 година, заяви ТАСС.

Лабораторията се намира в галактическото пространство малко повече от две години. Понастоящем "Тянгун-2 " кръжи в околоземна орбита на височина от 400 километра над Земята и всичките й системи работят в естествен режим. Космическият уред е екипиран с голям брой системи за ръководство на полета и за безвредното му извеждане от орбита.

"Тянгун-2 " е вторият китайски посещаем пилотиран уред. Той бе изстрелян и изведен в орбита на 15 септември 2016 година. Неговата съществена задача беше инспекцията на технологиите за животообезпечаване на бъдещата китайска орбитална станция и тестването на технологиите за съединяване с товарни кораби. Лабораторията "Тянгун-2 " беше обитаема в продължение на 30 дни от 18 октомври до 17 ноември 2016 година, когато на борда й обитаваха тайконавтите Цзин Хайпън и Чън Дун. След това станцията продължи полета си в самостоятелен режим.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР