Китайското изкуство Фън шуй е познато с богатството си от

...
Китайското изкуство Фън шуй е познато с богатството си от
Коментари Харесай

Вълшебните кучета Фу - защитници на дома и децата

Китайското изкуство Фън шуй е познато с благосъстоянието си от амулети за предотвратяване от злонамерени въздействия. То изхожда от разбирането, че човешкото предпочитание за отбрана не трябва да бъде рожба на страха, а на схващане за съществуването на разнообразни сили. Някои от тях е добре да бъдат арестувани отвън дома и личното ни енергийно поле, с цел да подтикваме здравето и благосъстоянието си.

Във Фън Шуй е доста известна една двойка, това са кучетата Фу. Те са създания от китайската митология, пазители и бранители на дома и най-много на децата. Фън Шуй ги дефинира като Защитници на небесните врати. В действителния живот те могат да бъдат разпознати с кучета от породата Чау-Чау.

Легендата споделя, че когато Бог оцветявал небето в синьо, първото куче Фу близнало от боята. Затова тези кучета са единствените със наследник език.

Небесните кучета, както още ги назовават, още от антични времена са пазители на императорите. Затова имат лъвски знаци. Първоначално са стояли на стража пред императорските дворци в Забранения град, само че през днешния ден кучетата Фу са мощен предпазен амулет за всеки, който се доверява на Фън шуй, тъй като те са най-силните измежду амулетите на това изкуство.

Ако бъдат сложени извън, кучетата пазят къщата от нездравословни въздействия и намерения на зли хора, в случай че са вътре, символизират отбраната в най-общ смисъл.

Какво съставляват всъщност кучетата Фу?

 Вълшебните кучета Фу - бранители на дома и децата

Този амулет постоянно е двойка, две кучета, символизиращи мъжкото и женското начало. Мъжкото куче държи в лапите си кълбо, то символизира Вселената и властта. Женското куче държи малко кутре, с което показва грижите за дома и децата.

Двете фигурки се слагат постоянно симетрично една по отношение на друга от двете страни на входа или в помещението. Мястото на мъжкия Фу постоянно е отляво, а на женското куче - отдясно.

В Китай имат вяра, че вкъщи ще има шанс и благополучие, в случай че той бъде охраняван от властните кучета Фу. Освен отбраната и защитата те способстват енергийно за щастието, благоденствието и благосъстоянието в къщата.

Ако задачата е да бъдат талисмани на работното място, би трябвало да се слагат на бюрото, тъй че да гледат към вратата. Използват ги и за разпръскване на неприятните въздействия на Жълтата и Черната звезда.

Не бива да се слагат в спалнята и банята!

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР