Китайското финансово министерство обяви, че ще намали с 50% тарифи

...
Китайското финансово министерство обяви, че ще намали с 50% тарифи
Коментари Харесай

Китай намалява с 50% тарифите за стоки от САЩ

Китайското финансово министерство разгласи, че ще понижи с 50% цени за някои артикули, импортирани от Съединени американски щати, които са на стойност 75 милиарда $.

Министерството съобщи, че понижението би трябвало да влезе в действие на 14 февруари, като изрази вяра за по-нататъшно съдействие със Съединени американски щати, с цел да се отстранен дефинитивно всички цени в двустранната търговия.

Припомняме, че на 15 януари Съединени американски щати и Китай подписаха фаза първа договорка на по-широко комерсиално съглашение във Вашингтон. Подписването на договорката бележи пробив в комерсиалната война, която кипи сред двете огромни стопански системи в продължение на съвсем 18 месеца.

"Тарифите за артикули от Съединени американски щати, които бяха увеличени с 10 % на 1 септември 2019 година, ще бъдат понижени до 5 %, до момента в който цените за артикули за Съединени американски щати, които са се повишили с 5 %, ще бъдат понижени до 2,5 % ", се споделя в изказване на министерството.

Министерството също изрази вяра, че Пекин и Вашингтон ще съумеят да изпълнят своите задължения по неотдавна постигнатата комерсиална договорка, да засилят доверието на пазара, да развият двустранните търговски и стопански връзки, както и да допринесат за световния стопански напредък.

Сделката сред двете страни планува Китай да закупи към 200 милиарда $ американски артикули в четири промишлености през идващите две години.
Съгласно съглашението покупките на създадени артикули в Пекин би трябвало да бъдат най-големи и ще костват към 75 милиарда $.

Освен това съглашението планува, че Китай купува сила на стойност 50 милиарда $, 40 милиарда $ за селскостопански артикули и 35 милиарда до 40 милиарда $ за услуги.

Търговската война избухна през юни 2018 година, когато Съединени американски щати постановиха първия кръг от мита върху китайския импорт, което накара Пекин да отговори в натура. Тарифите бяха сложени върху китайски артикули на стойност десетки милиарди долари, в това число облекла, играчки, телефони и преносими компютри. В средата на 2019 година Пекин и Вашингтон започнаха договаряния, с цел да се опитат да прекратят комерсиалната война.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР