Китайско-канадският милиардер Сяо Дзянхуа, основател на конгломерата Tomorrow Holding, беше

...
Китайско-канадският милиардер Сяо Дзянхуа, основател на конгломерата Tomorrow Holding, беше
Коментари Харесай

В Китай осъдиха милиардер на 13 години затвор

Китайско-канадският милиардер Сяо Дзянхуа, създател на конгломерата Tomorrow Holding, беше наказан в Китай на 13 години затвор за финансови измами. Съответното решение е взето в петък от съд в Шанхай, предава ТАСС, като се базира на локални медии.

Съдът постанови санкция на Tomorrow Holding в размер на 55,03 милиарда юана (8,09 милиарда долара) за голям брой нарушавания на финансовите закони на страната. Милиардерът беше санкциониран и с 6,5 милиона юана (955,8 хиляди долара).

По време на чуването беше потвърдено, че Сяо Дзянхуа неведнъж е нарушил локалните закони, присвоил е огромни суми от обществени фондове, манипулирал е скъпи бумаги на пазара и е присвоил активи на компании под негов надзор.

Той управлява основаната в Пекин Tomorrow Group, която е основана през 1999 година и се занимава с капиталови действия. През 2016 година той беше класиран на 32-ро място в топ 100 на най-богатите хора в Китай съгласно бизнес изданието „ Хужун “, положението му се оценяваше на $6 милиарда От 2014 година той живее отвън континентален Китай.

В началото на 2017 година в медиите се появи информация за мистериозното изгубване на предприемача, който имаше тесни финансови връзки с политическия хайлайф на Китай. В частност South China Morning Post твърди, че магнатът е липсващ на 27 януари 2017 година, откакто е напуснал жилището си в хонконгския хотел Four Seasons, съпроводен от група хора. Както допуска изданието, предприемачът може да е бил похитен от китайски сътрудници и изпратен на континента за разпит по отношение на следствията за измами на фондовия пазар.

От началото на 2017 година финансовият регулатор на Китай започва акция за справяне с нападателните борсови спекуланти, които практикуват широкомащабна пазарна операция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР