Китайският здравен министър Ма Ксиаоуей посети университетската АГ болница „Майчин

...
Китайският здравен министър Ма Ксиаоуей посети университетската АГ болница „Майчин
Коментари Харесай

Китайският здравен министър посети Майчин дом

Китайският здравен министър Ма Ксиаоуей посети университетската АГ болница „ Майчин дом “ и организира среща с изпълнителния шеф професор доктор Иван Костов. Двамата разискаха благоприятни условия за рационализиране на опита и практическите умения на експертите от Майчин дом с здравно съоръжение от последно високотехнологично равнище, което се употребява в най-хубавите лечебни заведения в Китай. „ Майчин дом “ е единствената болница, която министър Ма избра да посети у нас в границите на формалното си посещаване в България.

„ Ще бъдем щастливи, в случай че сложим началото на план сред България и Китай, концентриран в грижата за майките и техните деца. Мислим, че и за вашите лекари и акушери ще бъде забавно да посетят някои от нашите лечебни заведения, с цел да видят по какъв начин работим и по какъв начин страна като нашата се грижи за новородените, които са приблизително по 100 дневно “, показа министър Ма.

В рамките на визитата двамата разискаха и вероятното дълготрайно партньорство на болничното заведение с някои от най-хубавите медицински заведения в Шанхай, профилирани в роботизираната хирургия. Отскоро „ Майчин дом “ ползва хирургичната система Да Винчи, най-съвременната технология за безкръвни интервенции в целия свят. Професор доктор Иван Костов персонално показва пред гостите потенциала на болничното заведение, като обърна особено внимание на напълно реновираните отделения по неонатология и акушерство и гинекология.

Китайският министър посети България дружно с представители на страните от Централна и Източна Европа в границите на Формата 17 + 1, който по традиция събира министри и държавни ръководители в полемика за устойчивото развиване на здравните системи.

„ Майчин дом “ е най-голямата и най-старата профилирана АГ болница у нас, където се наблюдават най-сложните медицински случаи от цялата страна. Тя е единствената АГ болница с сложна услуга за женско здраве и профилактика на бременността, включваща ехографски проучвания, биохимичен скрининг и неинвазивни ДНК проби за диагностика.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР